|

Mazbatayı alınca metrolara terör sloganı yazdılar

İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından mazbatası verilen Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığı ile ilgili son sözü Yüksek Seçim Kurulu söyleyecek. YSK'nın kararının henüz verilmemesine rağmen İmamoğlu'nun mazbatayı almasının ardından seçim döneminde birlikte hareket ettikleri terör unsurları adım atmaya başladı. Bazı metro istasyonlarına PKK Elebaşı Öcalan ve örgüt lehine yazılar yazıldı.

12:50 - 18/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 12:59 - 18/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
PKK yandaşlarının, İstanbul'daki bazı metro istasyonlarına yazdığı yazı.
PKK yandaşlarının, İstanbul'daki bazı metro istasyonlarına yazdığı yazı.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından İstanbul ile ilgili nihai karar henüz verilmedi, ancak İl Seçim Kurulu Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'na mazbatayı verdi.

İmamoğlu'nun mazbatayı almasının ardından, 15 Temmuz'da FETÖ'cü hain darbe girişimine karşı koyarken şehit düşen vatandaşların olduğu İBB Merkez Binası'nın önünde ellerinde bira kutularıyla kutlama yapan kişilerin olduğu görülmüştü.

Metro istasyonlarında PKK sloganları

Ekrem İmamoğlu'nun mazbatayı almasının ardından İBB'deki görev değişimi ile devam eden süreçle birlikte sosyal medya üzerinden başlayan hakaret, tehdit ve hatta ihanete varan söylemler İstanbul'daki kimi yerlerdeki duvarlara da yazıldı.


İmamoğlu ve CHP'nin 'örtülüğü ortağı' olan terör destekçilerinin ilk işlerinden biri de İstanbul'daki metro duvarlarına PKK Elebaşı Öcalan'a destek mesajları yazmak oldu.

#Ekrem İmamoğlu
#PKK
#İstanbul
5 yıl önce