|

Mazlum-Der belge topluyor

Mazlum-Der, 28 Şubat sürecininin arkasına saklanarak toplumu soyanların yargılanması için kampanya başlattı.

Yeni Şafak
01:00 - 4/03/2001 Pazar
Güncelleme: 13:56 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------


Başkan Ensaroğlu, vatandaşların ellerindeki belgeleri kendilerine ulaştırmalarını istedi. İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der), 28 Şubat'ın yıldönümünde, "28 Şubat postmodern darbesi"ni gerçekleştirenlerin yargı önüne çıkarılması için kampanya başlattı. Mazlum-Der Genel Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, kamuoyuna çağrı yaparak, 28 Şubat sürecinin hukuksuzluklarına ilişkin bilgi ve belgeleri kendilerine ulaştırmalarını istedi.

Mazlum-Der, dört yıl önce başlayan 28 Şubat sürecinin sorumluları hakkında hukuki girişimlerde bulunması için internet aracılığıyla bilgi ve belge topluyor. Bu amaçla 28 Şubat konulu web sitesinin hazırlıkları sürerken, 28 Şubat sürecinde birtakım haksız uygulamalarla karşılaşanlar, bunlara ilişkin bilgileri "subat 28_97@yahoo.com" adresine gönderebilecekler. Mazlum-Der Genel Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, 27 Mayıs darbecilerinden hesap sorulmasına karşı çıkanların, 12 Mart'ın hışmına uğramaktan kurtulamadıklarını, 12 Mart'ın acımasız baskı ve dayatmaları karşısında susanların 12 Eylül'ün en ağır işkencelerini yaşadıklarını hatırlatarak, 28 Şubat sürecini başlatanlar ve bu sürecin arkasına saklanarak toplumu soyanlara hesap sormak gerektiğini belirtti.

Kamuoyuna çağrı

Ensaroğlu, üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen 28 Şubatçıların yargılanması için toplumsal bir irade ortaya konulamadığını ifade ederek, "İşte bugün tüm kamuoyuna bir çağrıda bulunuyor ve diyoruz ki: 'Bugüne kadar hayatımıza ve haklarımıza müdahale edenlere hesap sormadığımız için, darbeli yaşamdan kurtulamıyoruz. 28 Şubat sürecinin, evrensel hukuk ilkelerine ve insan hakları standartlarına aykırı politika ve uygulamalarının hesabını toplum olarak hep birlikte sormaz ya da soramazsak, bundan sonra da bazıları, yine hayatlarımıza ve haklarımıza canları istediğinde müdahale hakkını kendilerinde görecektir. Gelin post-modern de olsa bu son darbenin politika, bürokrasi, medya ve 'silahsız kuvvetler' alanlardaki tüm sorumlularını açığa çıkaralım ve kendilerinden hesap soralım, yargı önüne çıkarılmalarını sağlayalım" dedi. Herkesten, 28 Şubat sürecinde bizzat yaşadıkları ya da tanık oldukları haksızlıklara ilişkin bilgi ve belgeleri kendileriyle ve toplumla paylaşmalarını isteyen Ensaroğlu, "Bizler, andıçlı bir hayat sürmek istemiyoruz ve yaşamımızı andıçlamak isteyenlerden hesap sorulmasını istiyoruz" deiye konuştu.

Ensaroğlu, 28 Şubat süreci ile ilgili bilgi ve belgelerin şu telefon ve mail adreslerine iletilebileceğini ifade etti: Tel: 312 232 11 72, faks: 312 232 21 79, "info@mazlumder.org.tr", "subat28_97@yahoo.com"


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce