|

Mazlum-Der'de veda

Yılmaz Ensaroğlu, hüzünlü bir konuşmayla Mazlum-Der'e veda etti. Ayhan Bilgen'in yeni Genel Başkan seçildiği Genel Kurul'da Cumhurbaşkanı Sezer ve Amerika eleştirildi.

Yeni Şafak
00:00 - 31/05/2004 Pazartesi
Güncelleme: 13:30 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği'nin 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Derneğin, 8 yıldır genel başkanlığını yürüten Yılmaz Ensaroğlu, görevini Ayhan Bilgen'e devretti. Yaptığı veda konuşması ile insan hakları savunucularını duygulandıran Ensaroğlu, bu alanda yaşanan çifte standarda bir kez daha dikkat çekti.

Konuşmasında Irak ve Filistin'de yaşanan zulüm ve işkencelere vurgu yapan Ensaroğlu bundan sonra ABD'nin işgallerine destek verenlerin iki kez düşünmek zorunda olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Bu süreçte bizi umutlandıran en önemli olay, insan hakları temelinde küresel bir mücadelenin de yerleşmekte olmasıdır. Sadece büyük devletler tarafından kullanılan şiddet ve terör değil, insan hakları da küreselleşmektedir. "

Mazlum-Der'in 7. Genel Kurulu'na, Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu'nun da aralarında bulunduğu pekçok isim katıldı. Başörtüsü, Kur'ân kursu ve imam hatipler konusundaki tartışmaların laiklikle ilintilerindirilmesini eleştiren Başoğlu, hükümetin yasayı aynı şekilde Sezer'e göndermesini istedi. Başoğlu, Sezer'in, "parlamentoda çoğunluğun sağladığı oy gücüyle çıkarılan yasalar toplumun vicdanında olumsuz etkiler bırakmaktadır" ifadesini de sert bir dille eleştirdi.

Dönüşümlü başkanlık sistemi

Bu arada Yılmaz Ensaroğlu'nun görevi bırakmasının ardından Mazlum-Der'de yeni bir süreç başladı. Önceki akşama kadar Ayhan Bilgen ve Cevat Özkaya liderliğinde iki ayrı listenin genel kurulda yarışacağı bekleniyordu. Tarafların görüşmesi sonucunda dönüşümlü başkanlık sistemi üzerinde anlaşmaya varıldı. Tarafların yaptığı anlaşmaya göre 2 yıl görevde kalacak yeni yönetimin ilk yılında Ayhan Bilgen genel başkan olarak görev yapacak, ikinci yılda ise Cevat Özkaya görevi devralacak. Bir yıl süre ile genel başkanlık görevini yürütecek olan Bilgen, 1970 Kars-Sarıkamış doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu olan Bilgen, Mazlum-Der Ankara Şube Başkanlığı ve genel yönetim kurulu üyeliği görevini yürütüyordu.

  • HAMDİ ATEŞ / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce