|

Meclis'te 23 Nisan özel oturumu

TBMM Genel Kurulu, Meclis'in açılışının 99. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplandı. Programın açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanı Şentop, Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyı hatırlatarak, "Bu müessif saldırıyı kınıyorum" şeklinde konuştu. AK Parti adına konuşan Grup Başkanı Bostancı ise "Erdoğan'ın 'Kızgın demiri soğutalım' sözünden sonra Çubuk'taki saldırının olması dikkat çekici" dedi.

14:30 - 23/04/2019 الثلاثاء
Güncelleme: 14:54 - 23/04/2019 الثلاثاء
Yeni Şafak
AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı.
AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı.

TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, özel oturumla kutlandı.

Genel Kurul, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un başkanlığında açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da izlediği Genel Kurul'a, liderlerden ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi.

Erdoğan'ı locaya gelişinde AK Parti Grubu ayakta alkışlarken, MHP Grubu da ayakta karşıladı.

Oturumda ilk konuşmayı TBMM Başkanı Mustafa Şentop yaptı.

Şentop'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu Meclis temeli milli irade olan bir yüce abidedir. Batı'da İslama karşı hastalıklı bir düşmanlık yükselmektedir. Türkiye'ye yönelik dayatmacı politikalar büyük bir hatadır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kendi ayakları üzerinde duran istiklal aşığı fertler olarak yetiştirmeliyiz.

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınıyorum

Çocukları hedef alan suçlarda bir artış gözükmektedir. Çocuklara yönelik suçlarla tavizsiz mücadele edilmelidir.

AK Parti adına Bostancı konuştu

Şentop'un ardından, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı söz aldı. Bostancı, şöyle konuştu:

  • "Tarihi olayları sadece anmak yetmez. Bizlere gösterdiği yolu her zaman hatırlatmak gerek. Tarihi mirasın en başında şüphesiz milletin istiklalini, milletin azim ve kararlılığı kurtaracak ilkesi vardır. Bu mandacılığı, acaba bu tür hamiliklerden siyasi fayda sağlar mıyım diye düşünmeksizin reddetmek anlamına gelir.
  • Ortak kaderimiz ve geleceğimiz için takip edilen milli politikaların sonu mutlaka selamete erişecektir. Çeşitli meydan okumalar karşısında, toplumsal hayata karşılık gelen hassasiyetleri iç siyasetin konusu yapmamak, kuvayi milliye ruhunun ve bu Meclis'in onurudur görevidir."

Saldırının zamanlanması dikkat çekici

Bostancı, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'taki şehit cenazesinde yaşadıklarına da değinerek, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın 'Kızgın demiri soğutalım' sözünden sonra saldırının olması dikkat çekici" ifadesini kullandı.


#TBMM
#23 Nisan
٪d سنوات قبل