|

Meclis'ten kilise istedi

Yeni Şafak
01:00 - 15/11/2004 Pazartesi
Güncelleme: 11:10 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Anayasa'da yapılan değişiklikle yabancılara da dilekçe verme imkanı tanınmasının ardından, Çanakkale'de yaşayan Alman Susanse Mitchel, Meclis'e müracaat ederek kilise istedi. AB'ye uyum kapsamında İmar Kanunu'nda yapılan değişiklikle 'cami' ibaresi yerine 'ibadet yeri' ibaresi koyularak, kilise ve sinagog açılması ve bunların imar planlarında gösterilmesine yasal zemin hazırlandı.

6 yıldır Çanakkale'de yaşayan Susanne Mitchel isimli kişi Dilekçe Komisyonu'na yazdığı dilekçede, "Allahıma ibadet edebilmek arzum ülkenizde eskisinden daha zor gerçekleşmekte. Kuşkusuz kendi evimde devamlı bir şekilde ibadet edebiliyorum. Ancak Allah'a ibadet edebilmek amacıyla tahsis edilmiş bir yere gitmek daha farklıdır. Benim ana ülkem olan Almanya'da yaşayan Müslümanlar yüzlerce cami inşa edebilme özgürlüğüne sahiptirler. Çanakkale'de bir kilise yapılması için müsaade alınmasını kabul etmenizi lütfen rica ediyorum."

Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ş.Urfa Milletvekili Yahya Akman, "İngilizce dilekçe Meclis kayıtlarına girdi. Dilekçeyi Türkçe gönderme zorunluluğunu bildireceğiz. Türkçe dilekçe gelince ilgili kurumlara göndereceğiz" dedi.

  • BİLAL ÇETİN / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce