|

Mehdi Eker gözyaşlarını tutamadı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildiği terör saldırısında yaşamını yitiren 13 kişinin cenazesi, Tanışık köyünde düzenlenen törenin ardından köy mezarlığında yan yana defnedildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker'in gözyaşlarını tutamadı.

Yeni Şafak
16:37 - 17/05/2016 Salı
Güncelleme: 17:26 - 17/05/2016 Salı
Advertorial
Diyarbakır'daki cenaze töreninde Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker’in gözyaşlarını tutamadı.
Diyarbakır'daki cenaze töreninde Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker’in gözyaşlarını tutamadı.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi kırsal alandaki Tanışık Mahallesi Dürümlü Mezrası'nda PKK'lı teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonla gerçekleştirdikleri katliam sırasında kaybolan, çevreye yayılan ceset parçalarında yapılan DNA incelemesi sonucu patlamada öldükleri belirlenen 13 kişi için bugün toplu cenaze töreni düzenlendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker'in gözyaşlarını tutamadığı törende, katliam kurbanı köylülerin 13 tabuta konulan parçalanan cenazeleri yan yana açılan mezarlarda toprağa verildi.



Katliamda ölenlerden 13 kişinin parçalanmış cenazelerinin bulunduğu tabutlar taziye evinin önünde dizildi. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı törende, tabutları omuzlayanlar, normalden çok hafif olduğunu söyledi.



İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz PKK'lı teröristlerin bomba yüklü kamyonla katlettiği köylüler Seyithan Yakar, Orhan Yakar, Muhammet Yakar, Temur Yakar, Gerçek Yaman, Rıza Yaman, Sait Yaman, Mehmet Yaman, Tahir Yaman, Uğur Yaman, Salih Yaman, Davut Yaman ve Emrullah Yeşil için düzenlenen cenaze törenine katıldı.



Mehdi Eker gözyaşlarına hakim olamadı


Cenaze törenine katılan ve ölenleri tanıdığını söyleyen Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker de köylülere başsağlığı dilerken gözyaşlarına hakim olamadı. AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu, Vali Hüseyin Aksoy'un da hazır bulunduğu törende, yakınlarının tabutlarına sarılan köylüler ağıtlar yakıp, gözyaşları döktü.



Türk bayrakları asılan taziye evi önünde bakan ve milletvekillerinin de katıldığı cenaze namazının kılınmasının ardından 13 kişinin tabutları dualar eşliğinde tekrar omuzlara alınarak ambulanslara konuldu buradan köy mezarlığına götürülerek iş makineleri ile yan yana kazılan mezarlara defnedildi. Patlamada ölen 3 köylü daha önce toprağa verilmişti.



#Diyarbakır
#PKK
#Mehdi Eker
#Tanışık Mahallesi
#Dürümlü Mezrası
8 yıl önce