|

Mehdi Zana'ya gözaltı

Avrupa Parlamentosu'nun verdiği Saharov Ödülü'nü alan, kapatılan DEP'in eski milletvekillerinden Leyla Zana, 10 yıldır İsveç'te yaşayan eşi Mehdi Zana'yı da beraberinde Türkiye'ye getirdi. Mehdi Zana gözaltına alındı.

Yeni Şafak
00:00 - 16/10/2004 Cumartesi
Güncelleme: 21:18 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Leyla Zana, 10 yıldır İsveç'te yaşayan ve bu süre içerisinde görüşemediği eşi Mehdi Zana'yı Türkiye'ye getirdi. Atatürk Havalimanı'nda normal yolcuların bindiği otobüse yönelen Mehdi Zana'yı eşi Leyla Zana, çağırarak VİP aracına aldı ve Şeref Salonu'nda ağırladı.

Avrupa Parlamentosu (AP)'nun demokrasi ve insan hakları savunucularına verdiği Saharov Ödülü'nü alan, kapatılan DEP'in eski milletvekillerinden Leyla Zana, 10 yıldır İsveç'te yaşayan eşi Mehdi Zana'yı da beraberinde Türkiye'ye getirdi. Zana ile birlikte kızı Ruçen Zana, eski DEP milletvekili Orhan Doğan ve kızı Ayşegül Doğan da geldi.

Türk Hava Yolları (THY)'nın tarifeli uçağıyla dün saat 15.30 sıralarında Brüksel'den gelen Zana çifti, Atatürk Havalimanı'nda uçaktan ayrı ayrı indi. Uçağın altında bekleyen otobüse yönelen Mehdi Zana'yı çağıran Leyla Zana, eşini VİP aracına alarak, Şeref Salonu'na götürdü.

"Duygularım biraz yükselmiş"

Burada gazetecilerin sorularına "Duygularım biraz yükselmiş, kabarmış" şeklinde cevap veren Mehdi Zana, (Hakkınızda yasal bir takip var mı?) diyen bir gazeteciyi de, "Görelim bakalım ne var ne yok. 10 Yıldır burada değildim. Ancak Türkiye'de iyi gelişmeler olduğunu da biliyorum" diye yanıtladı.

Zana çifti, Ankara uçağının hareketine kadar, yaklaşık bir saat VİP'te dinlenerek çay içerken, polis de Mehdi Zana'nın pasaport işlemlerini yaptı.

Yapılan pasaport kontrolünde tahdit çıkan Mehdi Zana, Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Leyla Zana, görülmekte olan davasıyla ilgili olarak, 21 Ekim'de hakim karşısına çıkacak.

  • SIRRI BIYIK/ İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce