|

Mehmet Gürhan'a 6 yıl diğerlerine tahliye talebi

Deniz Feneri davasında savcı dernek yöneticisi Mehmet Gürhan hakkında 6 yıl hapis, diğer sanıklar Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş'in ise tutuklu kaldıkları süreyi dahil ederek tahliye edilmesini talep etti.

Frankfurt
00:00 - 17/09/2008 Çarşamba
Güncelleme: 03:23 - 17/09/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Mehmet Gürhan'a 6 yıl  diğerlerine tahliye talebi
Mehmet Gürhan'a 6 yıl diğerlerine tahliye talebi

Almanya'daki Deniz Feneri Derneği'ndeki yolsuzlukla ilgili davanın Frankfurt Eyalet Yüksek Asliye Ceza Mahkemesi 26. Ceza Dairesi'nde yapılan dünkü duruşmasında savcı, sanıklar için istediği cezaları dile getirdi. En az 16 milyon avronun amaç dışı kullanıldığını ileri süren savcı, dernek yöneticisi sanık Mehmet Gürhan hakkında 6 yıl hapis cezası istedi.

Savcı, diğer yönetici Mehmet Taşkan'a 3 yıl ve muhasebeci Firdevsi Ermiş'e de 2 yıl hapis cezası verilmesini talep etti. Ancak Taşkan ve Ermiş'in hapiste bulundukları süre, iyi halleri ve davaya itiraflarıyla katkıda bulundukları göz önüne alınarak, tutukluluk hallerinin kaldırılmasını istedi. Dernek adına toplanan yardım ve bağış paralarının amaç dışı kullanıldığını ifade eden savcı, sanıklar için nitelikli dolandırıcılık suçlamasında bulundu. Son sözleri sorulan sanıklar Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş bağış yapanlardan özür dilediler. İddianamede Deniz Feneri Derneği'nin 2002-2007 arasında 41 milyon 423 bin 158 Euro bağış topladığı bunun 16 milyon Euro'sunun kayıp olduğu ileri sürülüyor.


Bir kuruş cebime girmedi

Mehmet Gürhan son konuşmasında 'Bağışçılarımıza sormadan bir takım hereketlerde bulunduk. Yanlış yapacağımızı tahmin edemedik. 16 milyon avrodan 1 fenig bile cebime girmedi” dedi. Mehmet Taşkan hiçbir bağışçıya zarar vermek istemediğini söyledi.



16 yıl önce