|

Mehmet Tiryaki, EBSO''ya veda etti

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) seçim öncesi son meclis toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, 6 Şubat 2013''de gerçekleştirilecek seçimlerde aday olmayacağını belirterek 2009 yılından beri sürdürdüğü başkanlığa veda etti.

Cihan
00:00 - 28/01/2013 Pazartesi
Güncelleme: 18:45 - 28/01/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Mehmet Tiryaki, EBSO''ya veda etti
Mehmet Tiryaki, EBSO''ya veda etti

Tiryaki, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, EBSO''ya 20 yıldır hizmet ettiğini, unutulmaz anılar ve dostluklar edindiğini söyledi. Daha çok üretmek ve daha çok istihdam sağlayarak ülke ekonomisine destek olmaya devam edeceğini belirten Tiryaki, oda ve borsa seçimlerinde büyük tartışmalara neden olan NACE kodlarına da değindi. Türkiye''nin birçok yerinde NACE kodlarının büyük sıkıntı ve infiale yol açtığını dile getiren Tiryaki, ''Bu sorun önümüzdeki dönemde düzene oturacak. Seçimlerde rekabet olur ancak kimse kimsenin ayağını kaydırmaya hakkı yok.'' dedi. Önümüzdeki dönem Meclis Başkanlığı''na aday olup olmayacağına da açıklık getiren Tiryaki, şöyle konuştu: ''Başkan olmam hususunda arayanlara şükranlarımı sunuyorum. Ancak bu yılın ekim-kasım aylarında aday olmayacağıma karar vermiştim. Yeni dönemde aileme daha çok vakit ayırmak, büyüyen işlerimi daha yakından talip etmek ve gençlerin önünü açmak için aday olmayacağım. Yeni dönemde seçilecek ve aday olacak arkadaşlara başarılar diliyorum.''

Tiryaki''nin son kez başkanlık yaptığı toplantıda söz alan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da, meclis üyelerine 4 yıldır yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 6 Şubat''ta yapacakları seçimlerin bir şölen içinde geçmesini ve tüm odalara örnek olmasını istediklerini ifade eden Yorgancılar, ''Seçimlerimizi fuar alanında 4. holde EBSO''ya yakışan bir şekilde gerçekleştireceğiz. Seçim öncesi çeşitli beyanlar veriliyor. Bu konuda hiçbir telkinimiz yok. Dört yıllık süre zarfında istemeyerek kırdığım arkadaşlarımdan özür diliyorum.'' diye konuştu. Toplantı sonrası Meclis üyelerine 4 yıllık hizmetlerinden dolayı plaket verildi.


11 yıl önce