|

Mehmetçiğe koştular

Askeri birliklere takviye olarak gönderilen komando, obüs ve tanklar, Hatay'daki sınır birliklerine konuşlandırıldı. Bölgedeki çocuklar Türk bayraklarıyla askeri araçların arkasından koşarak onlara sevgi gösterisinde bulundu.

Yeni Şafak ve
08:00 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:26 - 22/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Bölgedeki çocuklar Türk bayraklarıyla askeri araçların arkasından koştu. Hassalı  vatandaşlar ise Türk askerlerini   sarılarak uğurladı.
Bölgedeki çocuklar Türk bayraklarıyla askeri araçların arkasından koştu. Hassalı vatandaşlar ise Türk askerlerini sarılarak uğurladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’deki terör unsurlarını temizlemek için gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nda, havadan sonra kara operasyonları başladı. Tankları taşıyan çekiciler, güvenlik önlemleri arasında Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’nin Azez ilçesine geçti. Hassa ilçesinin Yalangöz mevkiine sabah saatlerinde gelen tank ve zırhlı araçlar da Suriye’ye geçti.


MARŞLAR SÖYLEDİLER

Hassa’da sokağa dökülen vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla askerlere sevgi gösterisinde bulundu, marşlar söyledi. Bazı vatandaşlar tanklarda görevli askerleri boynuna sarılarak uğurladı. Tanklardaki askerler de vatandaşlara aynı şekilde alkışlarla ve el sallayarak karşılık verdi. Askerler fotoğraf isteklerini de geri çevirmeyerek vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.


Sokaklar bayraklarla donatıldı

Hatay ve Şanlıurfa Valilikleri, Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla vatandaşlara ev ve iş yerlerine Türk bayrağı asma çağrısında bulundu. Valiliklerden yapılan yazılı açıklamada, “Harekatı yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimize maddi ve manevi desteği bildirmek anlamında tüm resmi kurum, ev ve iş yerlerimizde bayraklarımızın asılmasının önemli olduğu görülmüştür. Bu çalışmaya tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

#Afrin
#TSK
6 yıl önce