|

Mehmetçik destan yazıyor

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin “Kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıyor. Raco’yu da teröristlerden temizlediler” diye konuştu. Konya İl Kongresi’nde konuşan Yıldırım, “Şimdi Mehmetçiğimiz adım adım Afrin’e ilerliyor. Nerede bir terör tehdidi varsa o bizim için hedeftir. Bugün Afrin yarın bir başka yer” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2018 Pazar
Güncelleme: 03:19 - 4/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan konuşması öncesinde vatandaşlarla selamlaştı. Bir vatandaş Yıldırım'a Zeytin dalı uzattı.
Başbakan konuşması öncesinde vatandaşlarla selamlaştı. Bir vatandaş Yıldırım'a Zeytin dalı uzattı.

AK Parti Konya ve Kütahya İl Kongrelerinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili “Mehmetçik Afrin’de destan yazıyor. Raco’yu da teröristlerden temizledi” dedi. Başbakan Yıldırım Konya'daki konuşmasında, “Afrin çevrelenmiş durumda. Sınırlarımıza yakın bölgelerin tamamını terör yuvalarından temizledik. Şimdi Mehmetçik’imiz; özel harekatçılar, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız ve ÖSO’ya ait yiğitler adım adım Afrin’e ilerliyor. Nerede bir terör tehdidi varsa o bizim için hedeftir. Bugün Afrin yarın bir başka yer” ifadelerini kullandı.

MEHMETÇİKLERİMİZ DESTAN YAZIYOR

Başbakan Binali Yıldırım özetle şunları söyledi: “Kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıyor. Raco’yu da teröristlerden temizlediler. Zeytin Dalı Harekatı başarıyla gidiyor. Güvenlik güçlerimiz hiçbir sivilin zarar görmemesi için çok dikkatli çalışıyor. Afrin çevrelenmiş durumda. Sınırlarımıza yakın bölgelerin tamamını terör yuvalarından temizledik. Şimdi Mehmetçiğimiz, özel harekatçılar, jandarma, polisimiz, Özgür Suriye Ordusu’na ait yiğitler adım adım Afrin’e ilerliyor. Nerede bu ülkenin sınırlarına, milletin can ve mal güvenliğine yönelik bir tehdit olursa orada oluruz ve o tehdidi bertaraf ederiz.

SEMPATİ BESLEYENİN ELİNE KAN BULAŞIR

Bu operasyonlar aslında Avrupa’nın da barışı içindir. Dünyadaki küresel barış için de gereklidir. Terörle işbirliği yapanlar bölgede barışı tehlikeye atıyor. Meşru bir devlet terör örgütleriyle işbirliği yapamaz. Terör örgütlerine sempati besleyenlerin eline kan bulaşır.

Kılıçdaroğlu'na bayrak yanıtı

Yıldırım, Kütahya il kongresinde de Afrin operasyonun yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vatandaşlara yaptığı bayrak asma çağrısına da değindi. Yıldırım, şunları söyledi: “Sen bayrağını cebine koyup Hakkari'ye girerken biz bayrağımız göğsümüzde, kalbimizde ve ofisimizde, Türkiye'nin her yerinde bayrağımızı dalgalandırıyorduk. Tabii ki güzel bir şey. Bu noktaya gelmiş olması da Türkiye adına büyük bir kazanımdır. Bayrağımız bizim canımız, rengi bizim kanımız, hilali bağımsızlığımızın sembolü, yıldızları her bir şehidimizin nişanesidir”

#Binali Yıldırım
#Afrin
6 yıl önce