|

'Mehmetler'e olur dendi

Cahit Saraçoğlu
00:00 - 28/04/2011 Perşembe
Güncelleme: 23:52 - 27/04/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
'Mehmetler'e olur dendi
'Mehmetler'e olur dendi

Başkent Doğalgaz'ı Özelleştirme İdaresi'nden (ÖİB) alan Mehmet Kazancı ve Mehmet Emin Karamehmet'in kurduğu MMEKA şirketindeki çatlakta Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararsız kaldı.

Dün geç saatlere kadar süren toplantıda EPDK, Başkent Doğalgaz'ın devri konusunda yaşanılan ayrılıkta "şirketler arasındaki anlaşmazlık bizi ilgilendirmez" diyerek "iki mehmet"in ayrı ayrı kurduğu şirketlerin devr sözleşmesini imzalayacak durumda olduğuna karar verdi.

Böylece Mehmet Emin Karamehmet'e ait olan ve ÖİB'ye Mehmet Kazancı'dan habersiz olarak devir konusunda yetkilendirilerek başvurusu yapılan "Çankaya Gaz" ile MMEKA'nın kurduğu Başkent Gaz şirketlerinin her ikisi de EPDK tarafından devir edilmesinde başvuru şirketi olarak olur aldı.Top şimdi ÖİB'de. Kurumun ise 4 Mayıs 2011 tarihine kadar süresi bulunuyor. Bu tarihe kadar Başkent Doğalgaz'ın yüzde 80'lik kısmı için 1 milyar 211 milyon doların yatırılması gerekiyor. Ayrıca, kalan yüzde 20'lik kısım için de 310 milyon dolar yatırılması lazım. Yetkililer, ÖİB'nin bu süre içerisinde devir kararını verip, devir işlemini tamamlaması gerektiğine dikkat çektiler. ÖİB devri yaptıktan sonra EPDK'ya bildirecek.



13 yıl önce