|

Mehmetlerimi şehit edenleri dinleyelim mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in 23 Nisan özel oturumunda İstiklal Marşı okumayan HDP’lilere önemli bir ders verdi. HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan’ın konuşmasını dinlemeden ayrılan Erdoğan nedenini soran gazeteciler, “İstiklal Marşı’nı okumayanları dinleyelim mi? Mehmetlerimi şehit edenleri dinleyelim mi?” cevabını verdi.

Yasemin Asan ve
04:00 - 24/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 04:34 - 24/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
23 Nisan’da Erdoğan’ın yerine geçen 12 yaşındaki Ozan Sözeyataroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni ve kabinede bir değişiklik olup olmadığını soran gazetecilere, “Yeni kabinem burada, ilk günümüz zaten. Bence sistem başarılı bir şekilde gidiyor, aşılamayacak bir sorunumuz yok” cevabını verdi. Erdoğan’ın bu sözlere yorumu, “Sayın Cumhurbaşkanım, sanki benim söyleyeceklerimi söyledi” oldu.
23 Nisan’da Erdoğan’ın yerine geçen 12 yaşındaki Ozan Sözeyataroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni ve kabinede bir değişiklik olup olmadığını soran gazetecilere, “Yeni kabinem burada, ilk günümüz zaten. Bence sistem başarılı bir şekilde gidiyor, aşılamayacak bir sorunumuz yok” cevabını verdi. Erdoğan’ın bu sözlere yorumu, “Sayın Cumhurbaşkanım, sanki benim söyleyeceklerimi söyledi” oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu’ndan, HDP Eş Genel Başkanı Buldan’ın konuşmasını dinlemeden ayrıldı. Erdoğan’la birlikte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler de salonu terk etti. Erdoğan, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

MEHMETLERİ ŞEHİT EDENLERİ Mİ DİNLEYELİM?

Şeref Holü’ne gelen Erdoğan, gazetecilerin “Erken gidiyorsunuz” şeklindeki sözleri üzerine, “Nasıl ayrılmayalım? İstiklal Marşı’nı şu parlamento içerisinde okumayanları dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi şehit edenleri dinleyelim mi? Onlarla kol kola gezenleri, onlarla omuz omuza verenleri dinleyelim mi? Eğer bunlara sizler de olumlu bakıyorsanız, diyecek bir şeyim yok ama benim ne vicdanım ne karakterim ne şu topraklar altında yatan şehitlerimin ruhunu ben muazzep edemem. Onun için de bunları dinleyemem” şeklinde konuştu.

“HDP KAPATILACAK MI?” SORUSU

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından bir gazeteci, “HDP’nin kapatılması için bir girişim olacak mı?” diye sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Parti kapatmak ayrı bir şey, suç irtikap edenler ayrı bir şey. Parti kapatma konusu farklı ama suçu irtikap edenlerle ilgili hukukun çok farklı çalışması lazım. CHP Genel Başkanı ‘hak, hukuk, adalet’ diyor. Hak, hukuk, adalet kimler için çalışacak? Onlara da yargı kararını vermesi lazım” değerlendirmesinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NU NİYE ARAYAYIM?

Saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayıp aramayacağına ilişkin soru üzerine Erdoğan, bu konuda açıklama yaptığını belirterek, “Yorumumu yaptım. Daha niye arayayım?” dedi.

BURADA GAZ SIKIŞMASI VAR

Kendisinin, “Türkiye İttifakı’na” ilişkin açıklamalarından sonra bu saldırının gerçekleştiğinin belirtilmesi ve zamanlamasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine de Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye’nin İttifakı’, saldırıya çağrı mıdır? Yoksa burada bir şehit var ve bu şehidin kimler tarafından şehit edildiği belli. PKK ile hangi siyasi örgüt, el ele, kol kola geziyor ve bunun yanında da Türkiye’deki siyasi partiler kol kola veriyorlar, kol kola verdikten sonra da oraya gidiyorlar. Burada artık bir gaz sıkışması var.

CENAZE GİTMEDEN ÖNCE AİLEYİ ARIYORUM

Bu insanların, birikmiş olan bu gaz sıkışması karşısında, nereye gideceksin; bunların hepsini etraflıca bir incelemek, bunun üzerinde de düşünmek lazım. Değil mi? Yani bunları bir istismar şeyine dönüştürmenin de anlamı yok. Buralarda çok dikkat etmemiz gerekir. Ben bile bir Cumhurbaşkanı olarak, herhangi bir şehit evi ziyaretinde, öncelikle soruyorum; ‘Gidişim orayı rahatsız eder mi? Eğer edecekse gitmeyeyim’ derim. Dua yapacaksam duamı evimden yaparım. Olay bu kadar basit.”

  • Yıldırım’a alkış
  • CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım aynı saniyelerde salona girdi. Kılıçdaroğlu’nun girişi sırasında CHP’li vekiller, Yıldırım’ın girişi sırasında ise AK Partili vekiller ayakta alkışladı.
  • HDP’den ses yok
  • Oturum başlamadan önce İstiklal Marşı okundu. Bütün partiler İstiklal Marşı’nı okurken, HDP yine sessizliğini korudu.
  • Ayağa kalkmadılar
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’ye gelişi sırasında Meclis Başkan Vekili Celal Adan tarafından karşılandı. Erdoğan, Genel Kurul salonuna girişi sırasında AK Partili milletvekilleri ayakta alkışlayarak Erdoğan’ı karşıladı. Bu sırada MHP milletvekilleri de ayağa kalkarak Erdoğan’ı selamladı. CHP, İYİ Parti ve HDP’li vekiller ise Erdoğan’ın gelişi sırasında ayağa kalkmadı.

Herkesle görüştük



  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu’ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, giderken herkesle görüşüldüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, “Aileyle, muhtarla görüşüldü. Kiminle görüşülecek, herkesle görüşüldü” dedi. Erdoğan’ın telefonla geçmiş olsun dileğinde bulunup bulunmadığı sorusuna Kılıçdaroğlu, “Etmeyebilir. Herhangi bir beklentim yok.” karşılığını verdi.

Sistem başarılı gidiyor


  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de çocukları kabul etti. Salona gelişinde çocuklarla tek tek tokalaşan Erdoğan, yerine geçen Mamak Kuvayı Milliye Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ozan Sözeyataroğlu ve diğer çocukları "Hoş geldiniz" diyerek karşıladı. Erdoğan konuşmasında, “İnşallah sizler çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla Türkiye'yi çok daha ileri aşamalara taşıyacaksınız. Sizlerin ellerinde bu ülke dünya sahnesinde hak ettiği konuma ulaşacaktır. Umutlarınızı hiçbir zaman yitirmeyin, heyecanınızın sönmesine asla izin vermeyin, hayallerinizin önüne hiçbir engel koymayın. Unutmayın, sizler 2 bin 200 yıllık tarihi şanlı zaferlerle, fetihlerle dolu büyük bir milletin evlatlarısınız” mesajını verdi.
  • AŞILAMAYACAK BİR SORUNUMUZ YOK
  • Konuşmasının ardından basın mensupları, Erdoğan’ın yerine geçen Sözeyataroğlu'na gündeme ilişkin sorularını yöneltti. Sözeyataroğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden memnun olup olmadığı ve kabinede olası bir değişikliğin olup olmayacağı sorusuna, "Zaten yeni kabinem burada, ilk günümüz zaten. Bence sistem başarılı bir şekilde gidiyor, aşılamayacak bir sorunumuz yok" diye cevap verdi. Bu cevap üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanım, sanki benim söyleyeceklerimi söyledi" dedi.
  • TELEFONU BENDE YOK
  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya yorumu ve Kılıçdaroğlu'nu arayıp aramayacağı sorusuna Sözeyataroğlu, "Telefonu bende yok, onun için arayamayacağım. Her türlü şiddete karşıyız" diye konuştu.
  • BUGÜN BENİM GÜNÜM DEĞİL
  • Atatürk'ün hangi özelliğinin kendisi için örnek teşkil ettiğine ilişkin soruyu Sözeyataroğlu, "Biz Atatürk'ü örnek alarak yöneteceğiz ülkemizi. Atatürk'ün demokrasisini, ilkelerini örnek alacağız" diyerek yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sorulan bir soru üzerine ise, "Bugün benim günüm değil, bugün tamamen Cumhurbaşkanıma aittir" karşılığını verdi.


#Recep Tayyip Erdoğan
#HDP
#Pervin Buldan
5 yıl önce