|

Mellado, Ağrı'da

AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı Mellado: "Kürt sorunu Türkiye'nin demokratikleşmesi sürecinin önünde yatan en temel zorluklardan bir tanesidir" dedi.

Aa
00:00 - 3/06/2008 Salı
Güncelleme: 21:07 - 3/06/2008 Salı
Yeni Şafak
Mellado, Ağrı'da
Mellado, Ağrı'da

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı Diego Mellado, "Kürt sorunu, Türkiye'nin demokratikleşmesi sürecinin önünde yatan en temel zorluklardan bir tanesidir" dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Ağrı'ya gelen AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi işler Bölüm Başkanı Mellado, Demokratik Toplum Partisi (DTP) il teşkilatını ziyaret ederek, Ağrı İl Başkanı Murat Öztürk ile bir süre görüştü.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso'nun Ankara ziyareti sırasında DTP gurubu ve Ahmet Türk'le de görüştüğünü belirten Mellado, şunları kaydetti:

"Kürt sorunu, Türkiye'nin demokratikleşmesi sürecinin önünde yatan en temel zorluklardan bir tanesidir. Biz hazırladığımız raporlarda bu konuyu sürekli dile getiriyoruz. Bununla birlikte Avrupa Birliği Parlamentosu da konuyu sürekli gündeme taşıyor." Mellado, ziyaretinin ardından kara yolu ile Doğubayazıt ilçesine hareket etti.


16 yıl önce