|

Memurların sigara içme süresi maaşından kesiliyor

Belçika'da birçok devlet kurumunda "vatandaşlara kötü örnek olunuyor" diye bina girişlerinde sigara içilmesi yasak. Bir adım ileri giden Valon yönetimi ise memurların sigara içen ayırdıkları zamanı mesailerinden düşme kararı aldı.

Cihan
00:00 - 4/10/2011 Salı
Güncelleme: 17:55 - 4/10/2011 Salı
Yeni Şafak
Memurların sigara içme süresi maaşından kesiliyor
Memurların sigara içme süresi maaşından kesiliyor

Belçika'da 2010 yılı başında yürürlüğe giren cafe ve restoranlar dahil kapalı alanlarda sigara yasağı genişletilmeye devam ediyor. Sigaraya adeta savaş açan Belçika'da memurların büyük bölümü sigara içebilmek için bina dışına çıkıyordu. Flaman ve Valon bölgesel yönetimleri ise bina önünde öbek öbek biriken çalışanların yoldan geçen vatandaşlara kötü örnek olduğu gerekçesiyle bu uygulamaya sınırlama getirdi.


Bir süre önce devlet dairelerinin ana girişindeki küllükler toplandı ve sigara içmek isteyen memurlara vatandaşların göremeyeceği şekilde binaların arka tarafında içmeleri için izin verildi. Dün ise Valon bölgesindeki memurlara bir kötü haber daha geldi. Belçika'nın Fransızca konuşan kesiminde çalışan ve sigara içmek için dışarı çıkan memurların sigara içmek için kullandıkları sürenin mesailerinden düşürüleceği duyuruldu.


Yeni uygulamaya göre sigara molasına çıkarken ve tekrar işbaşı yaparken kart basmak zorunda olan memurların masa başında olmadıkları süreler hesaplanarak maaşlarından kesilecek. Yönetmeliğe uymayan memurlar hakkında ise idari soruşturma açılacağı kaydedildi.


Öte yandan Valon ve Flaman Parlamentoları'nın önündeki küllükler de milletvekillerinin vatandaşlara kötü örnek olduğu gerekçesiyle kaldırıldı.

13 yıl önce