|

Menderes ve Ağarsahneye çıktı

Aydın Menderes ve Mehmet Ağar, DYP liderliğine aday olduklarını açıkladılar. 68 il başkanı ise Kesici'yi bekliyor.

Yeni Şafak
01:00 - 2/12/2002 Pazartesi
Güncelleme: 13:36 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Menderes ve Ağar sahneye çıktı
----------------------- spot -------------------------

DYP eski İstanbul Milletvekili Aydın Menderes ve DYP'ye yeni katılan Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar, 14-15 Aralık 2002 tarihlerinde yapılacak kongrede, DYP Genel Başkanlığı'na aday olacağını ilk açıklayan iki isim oldu.

DYP Ankara İl Başkanı Hikmet Özer ise 68 DYP il başkanının, "genel başkan adayı olarak" İlhan Kesici'yi destekleme kararı aldığını açıkladı.

Menderes: Birleşme için adayım

Menderes, Dedeman Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, DYP'nin 3 Kasım'daki seçimden sonra baraj altında kalmasının beklenmeyen bir durum olmadığını söyledi. Büyük kongrede seçilecekleri bekleyen misyonun DYP'yi yeniden yapılandırmak olacağını ifade eden Menderes, merkez sağın DYP'de toparlanabilmesinin, ANAP ile birleşmenin de bu yeniden yapılanmanın birer parçası olduğunu vurguladı. "Küçük olsun, bizim olsun" zihniyetini 14 Aralık'ta tarihe gömme fırsatı doğduğunu kaydeden Menderes, "Tarihimiz ve milletimiz önünde böyle bir öncülük ve önderlik görevini üstlenebilmek için DYP Genel Başkanlığı'na adayım" dedi.

Ağar: İstek vardı, aday oldum

DYP Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar da adaylığını Erzurum'da açıkladı. Erzurum İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, partililerle sohbet eden Ağar, seçimlerde DYP'nin aldığı kötü sonucu hak etmediğini, partiyi bu durumdan kurtarmak için "aday olduğunu" söyledi. Ağar, "Genel başkanlığa talepte bulunmadım. Ancak parti tabanının isteği üzerine aday oldum. Partimizin tabanının oylarıyla da bu göreve geleceğime inanıyorum" dedi.

Mehmet Ağar, Aydın Menderes'in DYP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu hatırlatan gazetecilerin sorusu üzerine, "Aydın Menderes, çok sevip saygı duyduğum biridir. İçinde bulunduğumuz durum siyasetin tatlı bir mücadelesidir. Hayırlı olsun" dedi.

DYP'nin 68 il başkanı Kesici'yi bekliyor

DYP'de 68 il başkanı, "genel başkan adayı olarak" İlhan Kesici'yi destekleme kararı aldı. DYP Ankara İl Başkanı Hikmet Özer, beraberindeki il başkanları ile Bilkent Otel'de dün bir basın toplantısı düzenledi. Özer, il başkanlarının, 23 Kasım'da bir toplantı yaptığını, daha sonra illerine dönerek, delege, teşkilat ve kamuoyunun temayüllerini aldığını belirtti. İl başkanlarının dün yeniden biraraya geldiğini anlatan Özer, "15 il başkanımız Sayın İlhan Kesici'yi, DYP genel başkan adayı olarak desteklemeye karar vermiştir. Toplam 68 il başkanı Kesici'yi, 2 il başkanı da Mehmet Ağar'ı destekleyeceğini bildirdi" dedi. Özer, 11 il başkanının ise henüz illerinde temayül yoklaması yapmadığını, kararlarını daha sonra vereceğini bildirdi.

'Demirel ile görüştüm'
Son 9 yılda DYP'nin hep oy kaybettiğini, 1999 seçiminde milletin DYP'ye "sarı kart gösterdiğini" belirten Menderes, "Geride bıraktığımız bu 9 yıl içerisinde DYP'nin içinde hiçbir zaman özeleştirinin gelişememesi, demokratik bir parti için muhalefetin bir türlü varolamaması DYP'ye çok pahalıya malolmuştur" diye konuştu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce