|

Meriç: Topa bir vurdum, kendimi F.Bahçe'de buldum

64 yıl önce Fenerbahçe sahalarında fırtınalar estiren "Yıldırım Sami" şimdi bir bakımevinde o günlerin hatırasıyla yaşıyor.

Yeni Şafak
01:00 - 14/01/2003 Salı
Güncelleme: 13:10 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

----------------------- spot -------------------------

Adı Sami Meriç. 1939 yılında Fenerbahçe'nin çamurlu sahalarında top koştururken hızına kimse yetişemediği için halk ona 'Yıldırım Sami' adını vermişti. Meriç, yıllar geçmesine rağmen Fenerbahçe'de oynarken duyduğu heycanı hala içinde sakladığını söylüyor. Yıldırım Sami, Fenerbahçe Spor Klubü'ne alınışını şöyle anlatıyor: "1939'da Adapazarı'ndan İstanbul'a geldim. Bir gün üç kişi top oynuyordu. Biri topu attı ve ayağımın dibine geldi. Gelen topa bir tane vurdum. Top çok ilerdeki bir marangoza kadar gitti. Bunu gören dükkanın sahibi marangoz 'Aleko' beni çağırdı ve çok iyi vurdun dedi. Meğer marangoz sahibi Fenerbahçe Klubü'ne üyeymiş. İki gün sonra Fenerbahçe Klubü'ne götürdü. Denediler ve top oynayışımı çok beğendiler. O zamanın parası ile 500 lira verdiler. Böylelikle 1939 yılında Fenerbahçe'nin futbolcusu oldum.

Hiçbir maçı kaçırmıyor
O dönemden kimse kalmadı diyen Meriç, Fenerbahçe'nin hiçbir maçını kaçırmadığını söylüyor. "Fenerbahçenin maçlarına gittiğim zaman içim gidiyor" diyen Meriç, "Eski hatıralarımla kaldım. Televizyonda kimin maçı olursa olsun sabaha kadar hiç kalkmadan izlerim. Sokakta futbol oynayan çocuklar bile beni hüzünlendiriyor" diyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce