|

Mersin'de karaya oturan gemiye nefes kesen operasyon

Mersin'de dün karaya oturan kargo gemisindeki mürettebat helikopter desteği ile nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı. Geminin hacizli ve liman yakınlarında uzun süredir demirli olduğu, iki kişinin de haciz işlemleri kapsamında gemide bulunduğu iddia edildi.

Yeni Şafak
11:18 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 11:44 - 16/01/2019 Çarşamba
AA
Mersin’de karaya oturan gemideki mürettebat helikopter ile kurtarıldı.
Mersin’de karaya oturan gemideki mürettebat helikopter ile kurtarıldı.

Mersin Uluslararası Limanı yakınlarında fırtına ve büyük dalgalar nedeniyle bir süre sürüklendikten sonra karaya oturan kargo gemisindeki 2 kişi helikopterle kurtarıldı.

HELİKOPTERLER KURTARILDILAR

Liman yakınlarında demirli bulunan "Wardeh" isimli kargo gemisinin, dün sürüklendikten sonra yaklaşık 150 metre açıkta karaya oturmasının ardından başlatılan çalışmalar, bugün sabah saatlerinde de sürdü.

Bir bölümü yan yatan gemiye olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz yolundan ulaşılamaması üzerine içindeki iki kişiyi kurtarmak için askeri helikopter havalandı.

Gemiye yaklaşan helikopterdeki bir personel, halatla güverteye indi. Burada bekleyen iki kişi halat yardımıyla sırayla helikoptere çekilerek kurtarıldı.

HACİZ İŞLEMİ İÇİN GİTTİKLERİ İDDİA EDİLDİ

Mersin Orduevi'ne götürülen iki kişinin, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Geminin hacizli ve liman yakınlarında uzun süredir demirli olduğu, iki kişinin de haciz işlemleri kapsamında gemide bulunduğu iddia edildi.



#Mersin
#gemi
5 yıl önce