|

Mesleki eğitime AB standardı

Yeni Şafak
00:00 - 5/05/2004 Çarşamba
Güncelleme: 10:57 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, liselerde eğitim süresinin 4 yıla çıkarılması kapsamında ortaöğretimin, "genel ortaöğretim" ve "mesleki ve teknik eğitim" olmak üzere iki başlık altında toplanacağını, modüler ve ihtisaslaşmayı esas alan bir sistem oluşturulacağını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nca düzenlenen "Eğitim Kurumu-İşletme Diyalogu Uluslararası Konferansı", Hilton Oteli'nde başladı.

Bakan Çelik, eğitimin her alanında AB standartlarına ulaşmak için çalıştıklarını ifade ederek, diplomanın değil, mezunların iş piyasasının istediği niteliği taşımasının önemli olduğuna söyledi.

Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Hans Jorg Kretschmer de, modern bir mesleki eğitim sistemi oluşturulması için AB'nin biri 65 milyon euro, diğeri 14 milyon euroluk olmak üzere desteklediği iki proje bulunduğuna söyledi. Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile TİSK Başkanı Refik Baydur da, mesleki eğitimin önemini vurgulayan birer konuşma yaptı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce