|

Meteorolojiden 6 ile kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden yapılan son dakika hava durumu uyarısına göre, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Kastamonu ve Sinop'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olacağı bildirildi. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı da uyarı yapıldı.

Yeni Şafak
15:42 - 7/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:14 - 7/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Meteorolojiden bazı illere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden bazı illere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Kastamonu ve Sinop'ta 8 Mart Perşembe (yarın) için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı da uyarıldı.

  • Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son
    hava durumu
    tahminlerine göre yapılan açıklamaya göre,
    Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Kastamonu
    ve
    Sinop
    'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli (30-50 Kg/m2) olacağı bekleniyor.
Yapılan uyarıda ayrıca ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.


3 bölgede kuvvetli rüzgar bekleniyor

Öte yandan yarın batı ve iç bölgelerde kuvvetli güney ve güneybatı (lodos) yönlerden eseceği tahmin edilen rüzgarın, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneybatısında (Konya) kuvvetli (40-60 km/sa) ve zaman zaman fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meydana gelebilecek olumsuzluklara (ağaç ve direk devrilmesi, baca ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Akdeniz'de fırtına bekleniyor

Ayrıca Akdeniz için fırtına uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada, "Akdeniz'de rüzgarın yarın (08.03.2018 Perşembe) öğle saatlerden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, Cuma (09.03.2018) günü ilk saatlerde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor" denildi.


#Zonguldak
#Bartın
#Karabük
#Kastamonu
#Sinop
6 yıl önce