|

Meteorolojiden Karadeniz için yeni yağış uyarısı

Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine göre, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinde şiddetli yağışların bu gece ve yarın da etkili olacağı bekleniyor. Öte yandan Doğu Karadeniz'de yarın saat 00.00'dan 15.00'e kadar fırtına uyarısı yapıldı.

Yeni Şafak
17:39 - 8/08/2018 mercredi
Güncelleme: 17:49 - 8/08/2018 mercredi
Ordu'nun Ünye, Fatsa, Perşembe ilçelerinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu.
Ordu'nun Ünye, Fatsa, Perşembe ilçelerinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu.

Doğu Karadeniz'e yarın saat 00:00 ile 15.00 saatleri arasında kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, rüzgarın yarın Doğu Karadeniz'in doğusunda öğle saatlerine kadar batı ve güneybatıdan 6 ila 8 (60-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Oluşabilecek olumsuzluklara karşı, başta denizciler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Şiddetli yağışlar devam edecek

Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinde şiddetli yağışların bu gece ve yarın da etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden dün yayınlanan uyarılarda bu sabahtan yarın öğle saatlerine kadar Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinde beklenen yağışların kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı belirtilmişti. Bugün şu ana kadar bölgede 20 ila 100 mm arasında yağış kaydedildi. Ölçümlere göre bugün en fazla yağış Ordu'da Çaybaşı'da 95, Perşembe'de 78, İkizce'de 66, Ünye ve Fatsa'da 40 mm olarak kaydedildi" denildi.

  • Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son hava durumu analiz ve değerlendirmelere göre, yağışların bu gece yine
    Samsun
    'un doğu ilçeleri (
    Çarşamba, Terme, Salıpazarı
    ve
    Ayvacık
    ),
    Ordu, Giresun, Rize
    ve
    Artvin
    'in kıyı ilçelerinde yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla etkili olmaya devam edeceği ve metrekareye yer yer 100 mm üzerinde yeni yağış meydana geleceği tahmin ediliyor.

Bölgede son günlerde meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle toprağında doygun olduğu da dikkate alınarak meydana gelebilecek ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım ve özellikle heyelan riski ile ulaşımda meydana gelebilecek aksamalara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

Ordu sele teslim

Ordu'nun Fatsa, Ünye, Perşembe, İkizce, Çaybaşı ve Aybastı ilçelerindeki sağanak yağış kırsal bölgelerinde sele neden oldu.

Sel nedeniyle bazı bölgelerde heyelan meydana geldi. Yollarda hasar oluştu. Şiddetli rüzgarın etkisiyle devrilen ağaçlar, yolları kapattı. Sel suları ile birlikte taşınan taş ve ağaç parçaları araçlara zarar verdi. Fındık bahçelerinde zarar oluştu. Üreticilerin topladığı bahçelerde bulunan fındık çuvalları, sel suları ile birlikte derelere sürüklendi.

Fatsa'ya Güneydoğu Bölgesi'ndeki illerden gelen mevsimlik fındık işçilerinin çadırlarının bulunduğu bölge de sel suları altında kaldı. İşçiler çadırlarını bırakıp yüksek kesimlere çıktı. Öte yandan İkizce ilçesinde deredeki su seviyesinin yükselmesiyle sel sularına kapılan bir yavru karaca da vatandaşlar ve itfaiyenin çalışmasıyla kurtarıldı.



#Fırtına
#Meteoroloji
il y a 6 ans