|

Metina’daki elebaşı öldürüldü

PKK’nın en önemli terör kamplarından birinin bulunduğu Metina’da kritik operasyon. Sözde “Metina alan sorumlusu” Müsluh İke etkisiz hale getirildi. Şemdinli ve Çukurca’daki birçok terör saldırısının talimatını veren İke, “Tekoşer Zagros” kod adını kullanıyor ve kırmızı listede aranıyordu.

Haber Merkezi
04:00 - 5/11/2019 Salı
Güncelleme: 02:13 - 5/11/2019 Salı
Yeni Şafak
Teröristin havaya uçurulduğu an
Teröristin havaya uçurulduğu an

Terör örgütü PKK'ya yurt içi ve dışında göz açtırmayan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) örgüte bir dabreyi de Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesinde indirdi. MİT ve TSK'nın ortak operasyonunda "Tekoşer Zagros" kod adlı Müsluh İke adlı üst düzey PKK mensubu, Metina bölgesinde hava harekatında etkisiz hale getirildi. İke'nin, 90'lı yıllarda örgüte katıldığı, Şemdinli ve Çukurca'da düzenlenen birçok eylemin azmettiricisi olduğu belirlendi.

  • ***

KIRMIZI LİSTEDEYDİ

  • "Sözde Hakurk alan sorumlusu" iken Abbas kod adlı Duran Kalkan'dan eğitim aldıktan sonra 2019'da "sözde Metina alan sorumluluğuna" getirildiği belirtilen "Tekoşer Zagros "kod adlı Müsluh İke'nin terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer aldığı kaydedildi. Teröristin vurulma anının görüntüleri de yayınlandı.

#Müsluh İke
#Terörist
#PKK
#MİT
#TSK
5 yıl önce