|

Metropollere saldıracaklardı

Mardin’in Suriye sınırına yakın Şenyurt Mahallesi’nde şehirlerde terör saldırılarında kullanılmak üzere hazırlanan 191 kilogram patlayıcı ele geçirildi. Uzaktan kumandalı ve zaman ayarlı hazırlanan 32 parça halindeki patlayıcı ve bomba düzeneklerinin, şehirlerde yapılacak eş zamanlı saldırıda kullanılacağı belirlendi.

Şahin Şen
04:00 - 8/01/2019 Salı
Güncelleme: 02:29 - 8/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Tarladaki aramalarda bulunan patlayıcılar bidon içinde bantlarla sarılı ele geçirildi.
Tarladaki aramalarda bulunan patlayıcılar bidon içinde bantlarla sarılı ele geçirildi.

Mardin’in Suriye sınırına yakın Şenyurt Mahallesi’nde şehirlerde terör saldırılarında kullanılmak üzere hazırlanan 191 kilogram patlayıcı ele geçirildi. Kızıltepe ilçesinin Şenyurt ve Salkım mahallelerinde tarlada patlayıcı bulunduğu bilgisi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 3 gün önce baskın düzenlendi. Olayla ilgili bir kişi yakalandı. Gözaltına alınan kişinin evi de arandı.


DRONE DA BULUNDU

Aramalarda bidon içinde bantlarla sarılı 191 kilogram PETN tipi patlayıcı, 150 metre uzunluğunda infilaklı fitil, 79 elektrikli kapsül, 14 zaman ayarlı anahtar sistemi, 15 uzaktan kumanda anahtarı, yivsiz av tüfeği, 2 tabanca, 953 fişek, 5 askeri kamuflaj ele geçirildi. Aramada bir drone da bulunması dikkat çekti.

32 EYLEMDE KULLANILACAKTI

  • Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar’ın koordinesinde yapılan aramalarda bulunan terör örgütü PKK/PYD’ye ait uzaktan kumandalı ve zaman ayarlı hazırlanan 32 parça halindeki PETN patlayıcıların İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Antalya ve Muğla’da eş zamanlı saldırılarda kullanılacağı tespit edildi. Emniyet, adliye ve toplu ulaşım güzergâhlarını hedef alacak terör örgütünün kontrolünde bulunan Suriye’deki Amude, Resulayn, Haseke ve Kamışlı’da ürettiği ve farklı zamanlarda Suriyeliler üzerinden Kızıltepe, Nusaybin ve Ceylanpınar üzerinden Türkiye’ye soktuğu tespit edildi.
#Mardin
#Şenyurt
#Patlayıcı
#Terör
5 yıl önce