|

MHP 402 adayını açıkladı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisinin 402 belediye başkan adayını açıkladı. Açıklananlar arasında 15 ilin adayı da var. MHP’nin Adıyaman adayı Rıfat Erdem, Ağrı adayı Servet Al, Bolu adayı İbrahim Doğan, Tunceli adayı Mücella Saler, Uşak adayı Muhammet Fatih Erdoğan ve Batman adayı Hayrettin Bektaş oldu.

Nur Banu Aras
04:00 - 31/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:43 - 31/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'ta yapacağı ittifakı bu hafta ilân edilecek. Anayasa yerel seçimde ittifaka izin vermediği için protokol metni olmayacak
Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'ta yapacağı ittifakı bu hafta ilân edilecek. Anayasa yerel seçimde ittifaka izin vermediği için protokol metni olmayacak

Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'ta yapacağı ittifakın ayrıntıları bu hafta açıklanacak. Henüz nihai karar verilmese de çalışmayı yürüten heyetin kameralar karşısına geçerek ittifakın ayrıntılarını açıklaması planlanıyor. Kağıt üzerinde yapılacak bir ittifak için anayasanın değişmesi gerekiyor. Anayasanın 67'nci maddesinin son fıkrasında, “Seçim yasalarında yapılacak değişiklikler, yürürlüğe girdikleri tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulamaz” hükmü yer alıyor. Bu nedenle ittifakta protokol metni olmayacak ve iki parti de oy pusulasında ayrı ayrı yer alacak.

27+3 PLANLAMASI

Heyet çalışmalarını özellikle 30 büyükşehir üzerinden yürüttü. Çalışmaya göre MHP, 27 büyükşehirde aday çıkarmayacak. AK Parti Manisa, Mersin ve Adana'da aday çıkarmayarak MHP'yi destekleyecek. 51 ilin ittifka dışı kaldığı belirtilse de liderlerin memleketlerine özel formül uygulanacak.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de de Bahçeli'ye jest yapan AK parti bu ilde aday çıkarmayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MHP lideri Bahçeli ile görüşmesinde Osmaniye'de aday çıkarmayacağını söylemişti. MHP'nin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a jest yaparak memleketi Rize'de aday çıkarmaması bekleniyor.

#MHP
#Aday
#Cumhur İttifakı
#AK Parti
5 yıl önce