|

MHP, Aydın adayını çekti

AK Parti ve MHP arasında 31 Mart için ittifak görüşmelerine devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin görüşmesinin ardından MHP Aydın adayını geri çekti.

Nur Banu Aras
04:00 - 16/12/2018 Pazar
Güncelleme: 04:13 - 16/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli
MHP lideri Devlet Bahçeli

Görüşmede masada olan Muğla’da da, MHP’nin AK Parti adayını destekleyeceği için aday çıkarmayacağı belirtiliyor. Cumhur İttifakı, 31 Mart için çalışmalarına hız verdi. CHP ve İYİ Parti’nin yaptığı iş birliği kapsamında olan illeri de yeniden gözden geçirilecek.

AK PARTİ DESTEKLENECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, çarşamba günü bir araya gelmişti. Edinilen bilgilere göre, Erdoğan Bahçeli’ye Aydın ve Muğla’nın MHP’ye verilmesini teklif etti. Bahçeli ise oy oranlarını dikkate alarak bu teklifin doğru olmayacağını, kim önde ise onun aday çıkarmasının daha sağlıklı olacağını belirtti. Bu kapsamda görüşmenin ardından MHP Aydın adayı Ümmet Akın’ın adaylığını geri çekti. Aydın’da AK Parti’nin adayının desteklnemesi kararı alındı. AK Parti’de Aydın için Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın ismi geçiyor.

MUĞLA’DA ADAY ÇIKARMAYACAK

Muğla’da ise MHP henüz adayını açıklamadı. CHP’nin elinde olan Muğla’da yüzde 29’luk oy oranı ile AK Parti ikinci sırada, MHP ise yüzde 18 ile üçüncü sırada yer alıyor. Bu kapsamda MHP’nin Muğla’da aday çıkarmayarak AK Parti’yi desteklemesi bekleniyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, haftasonu boyunca AK Parti Genel Başkan Yardımcılarıyla İstanbul’da aday mesaisi yapacak. Erdoğan, MHP’nin AK Parti’yi destekleyeceği Muğla ve Aydın adayları ile kararını da hafta sonu verecek.

#MHP
#Yerel Seçim
5 yıl önce