|

'MHP bostan korkuluğu'

BBP lideri Yazıcıoğlu, başörtülü öğrencilere gül vermesini eleştiren MHP lideri Bahçeli'ye sert çıktı: Ben gül vereceğim, siz yasa çıkaracaksınız. Bostan korkuluğu musunuz?

.
00:00 - 4/02/2001 Pazar
Güncelleme: 11:57 - 4/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
'MHP bostan korkuluğu'
'MHP bostan korkuluğu'

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, başörtülü öğrencilere gül dağıtmasını eleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, "Bu işler karanfil dağıtmakla çözülmez, Meclis'te çözülür" şeklindeki sözlerine, "Ben gül dağıtacağım siz kanun çıracaksınız. Millet bu yetkiyi size verdi. Bostan korkuluğu musunuz?" diye cevap verdi.

BBP Genel Yönetim Kurulu toplantısı öncesi konuşan Yazıcıoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda DYP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Fevzi Şıhanlıoğlu'nun ölümüne yolaçan içtüzük değişikliği tartışmasına değinerek, "Olayların Meclis'in itibarını sarstığını, Meclis'i milletin sorunlarından daha da uzaklaştırdığını" söyledi. Yazıcıoğlu, "Hükümetin getirmiş olduğu içtüzük değişikliği muhalefeti susturmak içindir. Zaten Meclis'te milletin adına bir muhalefet göremiyoruz. Şimdi Meclis'te çoğunluğu bulunanlar muhalefetsiz bir demokrasi istiyorlar" diye konuştu.

Mıymıntı, pasif ve pısırık

Meclis'teki kavgayı da değerlendiren Yazıcıoğlu, yine MHP'ye yüklendi: "IMF'nin her söylediğini yerine getirmede ve Meclis dışı güçlerin her emrettiğini yasalaştırmada militanlık yapanlar, milletin gerçek hak ve hukukunu savunmaya geldiğinde uyumlu olmak adına pasif, pısırık tutumla her türlü teslimiyeti yapıyorlar. IMF ve bazı yerlerin dayatmaları sözkonusu olduğunda bu mıymıntı ve pısırık görünenler, kabadayı haline geliyorlar ve Meclis'in kuralları, Meclis bahçesi falan demiyorlar."

Görevi millet size verdi

Yazıcıoğlu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde başörtüsü yasağı protestosu yapan öğrencilere gül dağıtmasını eleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, "Bu işler karanfil dağıtmakla çözülmez, Meclis'te çözülür" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de, şöyle konuştu: "Biz de bu işi Meclis'te çözün diyoruz. Sizin göreviniz bu, bostan korkuluğu musunuz? Bu millet bu yetkiyi size verdi. Ben gül dağıtacağım, siz kanun çıracaksınız. Elbette hakkı ve hukuku gül dağıtarak savunacağız kavgayla değil. Şimdiye kadar millete problem çıkarmanın dışında hangi problemi çözerek gündeme geldiniz? Ya Meclis bahçesinde ya da içinde gündeme geliyorsunuz."



23 yıl önce