|

MHP bostan korkuluğu değildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partsinin grup toplantısında gündemi değerledirdi. Bahçeli, "Türk milletini ucuz siyasetle parçalamasına karşı kaya olur dururuz. MHP bostan korkuluğu değildir" dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 19/02/2013 Salı
Güncelleme: 10:58 - 19/02/2013 Salı
Yeni Şafak
MHP bostan korkuluğu değildir
MHP bostan korkuluğu değildir

Partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahhçeli çözüm sürecini ve 4. yargı paketini değerlendirdi. "AKP'nin başını çektiği teröristleri masum göstermeye Türkiye'yi parçalara ayırmak isteyenlerin hedefindedir" diyen Bahçeli yaşanan sürecin Milli kimliği ufalama olduğunu söyledi şöyle devam etti; ekonomik güçsüzlük ve yeterisizlik, sosyal hayatta çoraklık, milli kimlikte erime ve buharlaşma dış ilişkilerde tavizler son derece belirginleşmiş ve facia olmuştur. Dört bir koldan yürütülen milli kimliğimizi ufalama devam etmektedir.

Türk milletini ne yaptın da 36 ya bölemedin de bu barış süreci ile mi bölmeye çalışıyorsun diyerek Başbakan Erdoğan'a seslnenn MHP lideri Bahçeli, "Türk milletini ucuz siyasetle parçalamasına karşı kaya olur dururuz. MHP bostan korkuluğu değildir" dedi.

Bahçeli şunları söyledi;

Başbakan Erdoğan'a buradan soruyorum, çözüm nedir, neyi kapsamaktadır?

Kaya olur önünde dururuz, güneş olur kavururuz, MHP bostan korkuluğu değildir. AKP VE CHP sevinmesin. Önlerinde biz varız, karşılarında biz olacağız. Türk milletinin sancak yapıp alayını kuşatıp bozguna uğratacağız.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 4. Yargı Paketi ile bölücü terörün propagandasını yapmanın sıradan ve olağan bir durum haline geleceğini iddia etti.

Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, 4. Yargı Paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, 'Görüldüğü kadarıyla, Türk milletini paketlemeye dönük ara bir adım olan 4. Yargı Paketi kanalıyla TCK'nın 215 ve 220. maddelerinde değişikliğe gidilerek, sadece şiddete veya suç işlemeye teşvik cezalandırılacak, örgütün ya da hedeflerinin propagandasını yapanlar cezai tatbikata uğramayacaklardır. Propaganda ancak cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemleri meşru gösteriyorsa veya bu gibi yollara müracaatı alenen özendiriyorsa suç kapsamına alınacaktır. Diğer taraftan halkı askerlik görevinden soğutma suçunu işleyenler için de adli para cezası getirilmesi planlanmaktadır.' dedi.

4. Yargı paketi ile bölücü terörün propagandasını yapmanın sıradan ve olağan bir durum haline geleceğini kaydeden Bahçeli, 'Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten siyasi iktidar bölücü teröre propaganda imkânı sunmuş ve bunu da ceza kapsamından çıkarmak için düğmeye basmıştır. Başbakan Erdoğan ve yol arkadaşları, anayasanın 81. maddesine göre namus ve şeref üzerine ettikleri yemini birer birer çiğnemiştir.' diye konuştu.


11 yıl önce