|

MHP lideri Bahçeli: Saldırı Esed'e pahalıya mal olacak

MHP lideri Bahçeli, Meclis grubunda yaptığı konuşmada "Rejim unsurlarının şubat sonuna kadar çekilmesi mecburiyettir. Türkiye'nin şakası yoktur. Yeni bir saldırı Esed'e pahalıya mal olacak" dedi.

10:47 - 18/02/2020 Salı
Güncelleme: 11:48 - 18/02/2020 Salı
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Ülkemiz çok cepheli bir mücadelenin ortasındadır. Sürdürülen mücadele bekamızla doğrudan ilgili bunun yanı sıra milli birlik ve bağımsızlığımızla da yakından ilişkilidir. Mücadele süreci partiler üstü mücadeledir.

Türkiye neden Suriye'de diyen bilhassa küresel güçlere sizin orada ne hakkınız var demek hakkımızdır.

  • Türkiye bir yandan sınır ötesinde diğer yandan da sınır içinde bir milli direniş halindedir.

Türkiye'nin hiç kimsenin toprağında dağında bağında gözü yoktur.

Terör örgütlerinin kimlerinin imal edip sonra imha etmeye çalıştıklarını herkes biliyor.

İDLİB TEPKİSİ

İdlib ateş çemberine alınmış durumundadır. Masumlar perişan, zalimler pişkindir. Esed dünyanın gözü önünde kendi halkının kanını akıtmakta canını almaktadır.

  • Esed doğrudan Türkiye'nin karşında konuşlanmıştır. İdlib'de silahlar derhal susmalıdır. Türkiye verdiği sözün her zaman arkasındadır. Rejim unsurlarının şubat sonuna kadar çekilmesi mecburiyettir. Türkiye'nin şakası yoktur. Yeni bir saldırı Esed'e pahalıya mal olacak bedelini Suriye'nin her zemininde ödeyecektir.

Esed tarihe, insanlığa, hukuka ve yaşama hakkına karşı affedilmez suçlar işliyor. Esed gitmeden, koltuğundan indirilmeden barış gelmeyecek.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

CHP Genel Başkanı yine boş keseden sallamış... Bizim kimseden öğrenecek bir şeyimiz yok. Esed'in propagandasına alet olmaktan hiç mi vicdan azabı duymuyorsun? Sen hangi örgütün hangi işbirlikçinin fermanını okuyorsun? İdlib'de sıkışan yok, sıkıştırılmak istenen ülke Türkiye.

Kimse bize maval okumasında. Biz Rusya'yı 93 harbinden biliriz. Kremlin iyi bilmeli ki şehidi iç siyasete tahvil etmeyiz.

İdlib gerginliğinden sonra ABD özel temsilcisinin Türkiye ziyaretini dikkatle takip ettik. ABD'nin Suriye temsilcisinin algı operasyonuna inanacak yoktur. ABD, Türkiye'nin yanında olduğunu açıklamış aöa YPG için 200 milyon dolar yardım parası ayırmaktan utanmamıştır.

Darbe iddiaları maalesef herkesin diline düşmüştür. Darbe demek karanlık demektir. Bu kanlı ve köhne sahne hiç açılmayacak şekilde kapanmıştır. Türkiye'nin Suriye'ye dönmesi için boş durmuyorlar.


  • Darbeyi aklından geçiren varsa millete silah çekmeyi düşünen bulunuyorsa, biliniz ki 82 milyonun kanını dökmeden bu şerefsiz tertip ve teşebbüsünde muvaffak olamayacaktır.


#Bahçeli
#MHP
#Suriye
#İdlib
#Kılıçdaroğlu
#Esed
4 yıl önce