|

MHP'de Ramiz Ongun desteğini arttırıyor

MHP liderliği için Ramiz Ongun'un ismi öne çıkmaya başladı. Nevzat Kösoğlu, Sadi Somuncuoğlu, Prof. Mustafa Çalık ve Azmi Karamahmutoğlu'nun Ongun'a destek verdiği öğrenildi.

Yeni Şafak
00:00 - 23/07/2003 Çarşamba
Güncelleme: 09:50 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

3 Kasım seçimlerinde Meclis dışı kalan MHP kritik bir kongreye hazırlanıyor. Ekim'de yapılacak olan kongre için genel başkan adayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Devlet Bahçeli'nin, seçim yenilgisinin sorumluluğunu üzerine alarak Genel Başkanlık'tan çekileceği açıklaması, kamuoyunda olumlu yankı bulmuştu. Bu nedenle Bahçeli'nin kongrede aday olması beklenmiyor. Ancak MHP kaynakları, Bahçeli'nin bazı teşkilatlar tarafından aday gösterileceğini belirtiyorlar. Bugünkü Ülkü Ocakları yönetiminin de Devlet Bahçeli'yi desteklediği belirtiliyor. Bahçeli, revizyondan geçirdiği Ülkü Ocakları'nı Suat Başaran aracılığıyla kontrol ediyor. Bahçeli'nin aday olmaması halinde genel merkezin genel başkan adayı olarak hangi ismi destekleyeceği şimdilik sır. Süpriz isimler ortaya çıkabilir.

Ekim'deki kongrede aday olabileceğini belirten Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın'ın MHP'li belediyelerde ve delegeler üzerinde etkili olduğu ifade ediliyor. Bahçeli'nin aday olması halinde bile adaylıktan çekilmeyeceğini de açıklayan Aydın'ın diğer adaylar karşısında da aynı tavrı gösterip göstermeyeceği merak ediliyor.

Ramiz Ongun hızlı gidiyor

MHP lideri Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'e karşı Devlet Bahçeli'yi destekleyerek adaylıktan çekilen Ülkü Ocakları eski genel başkanlarından Ramiz Ongun, Ekim'deki kongreye en fazla asılan isimler arasında. MHP eski milletvekilleri Nevzat Kösoğlu, Sadi Somuncuoğlu ve bir süre önce BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun başdanışmanlığını yapan Prof. Mustafa Çalık gibi MHP camiasının etkili isimlerinin de Ongun'u destekledikleri konuşuluyor. Bir diğer ilginç söylenti, Ülkü Ocakları eski genel başkanlarından Azmi Karamahmutoğlu'nun da Ongun'la birlikte olduğu. Adaylık çalışmasında bulunan Ülkü Ocakları'nın ilk genel başkanlarından Aytekin Yıldırım'ın da Ramiz Ongun lehine çekilebileceği söyleniyor. Tamamlanan MHP il kongrelerinde de Ramiz Ongun ve Koray Aydın taraftarlarının başarılı oldukları söyleniyor.

İstanbul il kongresi

İl kongrelerinin büyük bir kısmını tamamlayan MHP'de üç önemli ilin kongreleri henüz yapılmadı. Bu iller İstanbul, Ankara ve İzmir. İstanbul il kongresi Eylül'de yapılacak.

İstanbul MHP'nin genel başkanlık yarışında oy kullanacak delegelerin önemli bir kısmını teşkil ediyor. İl Başkanı İhsan Barutçu'nun Bahçeli'yi desteklediği belirtiliyor. MHP İstanbul eski Milletvekili Mehmet Gül'ün de, liderliğe aday olabileceğini söylediği belirtilirken, İstanbul'daki partililer bu konuda sır vermiyor. İzmir MHP teşkilatı ise Devlet Bahçeli'yi destekliyor. Eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile Bahçeli'nin arası çok iyi. Dervişoğlu'nun İzmir İl Başkanlığı'na yeniden aday olacağı belirtiliyor.

Özdağ, 'radikal değişim' önerdi

Devlet Bahçeli, Ramiz Ongun, Koray Aydın dışında ASAM Başkanı Prof. Ümit Özdağ'ın ismi de MHP Genel Başkan adayları arasında zikrediliyor. Özdağ, aday olacağını açıklamadı, ancak kapıyı kapatmadı. Özdağ'ın MHP'nin 3 Kasım seçimlerindeki başarısızlığını irdeleyen bir raporu ise elden ele dolaşıyor. Özdağ'ın, Bahçeli, Aydın ve Ongun'la da görüşmeler yaptığı rivayet ediliyor. Aydın'ın, Özdağ'a "aday olursan, çekilirim" dediği konuşuluyor. Özdağ'ın Ramiz Ongun ile yaptığı görüşmede de, "MHP'nin söyleminde ciddi bir reforma gidilmesi gerektiğini" ifade ettiği, hatta gerekirse "parti isminin de değiştirilebileceğini" söylediği belirtiliyor.

'Bahçeli-Yazıcıoğlu görüştü' iddiası

MHP kulislerinde konuşulan bir diğer husus da Devlet Bahçeli ile BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun görüştükleri. Ancak her iki isme yakın kaynaklar görüşmeyi teyit etmiyorlar. Ramiz Ongun ve Koray Aydın'ın

Genel Başkan seçilmeleri halinde BBP'ye kapılarını açacakları ve ülkücü tabandaki bölünmeye son vermeye çalışacaklarını söyledikleri ifade ediliyor. BBP lideri Yazıcıoğlu ise MHP ile birleşme konusunda kesin bir açıklama yapmıyor.

Seyyar satıcılar kurultay için hazır
MHP tarafından 1-3 Ağustos'ta Erciyes'in Tekir Yaylası'nda bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek Erciyes Zafer Kurultayı için seyyar satıcılar kurultay alanında stand kurmaya başladı. Kurultaya günler kala yaklaşık 2 bin çadırın kurulduğu Tekir Yaylası'nda seyyar satıcılar da standlarını açmaya başladılar. Yaylada kalanların günlük gıda ihtiyaçlarını karşıladıkları seyyarlar, yayla şartlarına uygun çadırın yanısıra el sanatları ürünleri de satıyor. Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'nden gelen Havva Yalçın, yörelerine özgü dokuduğu "Yağcıbedir" adı verilen halı ve kilimlerden satıyor. Havva Yalçın, sadece kendi yörelerine özgü el dokuması 2,5 metrekare halıyı 400, aynı büyüklükteki kilimi de 200 milyon liraya sattığını söyledi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce