|

MHP'li Adan: Mevcut politika zam politikası

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, ''Mevcut ekonomi ve maliye politikası, tamamen dar gelirlinin ve fukaranın sırtına bindirilen zamlara ayarlıdır'' iddiasında bulundu.

Aa
00:00 - 3/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 12:58 - 3/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
MHP'li Adan: Mevcut politika zam politikası
MHP'li Adan: Mevcut politika zam politikası

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, yaptığı yazılı açıklamada, motorlu taşıt vergisinden sigaraya, konut vergisinden damga vergisine kadar birçok kaleme zam yapıldığını belirtti.  

Hükümet'in, maliye politikasıyla yeni yılda da umut vermekten, dertlere ilaç olmaktan, milletin geçim derdini gidermekten çok uzak olduğunu öne süren Adan, ''Mevcut ekonomi ve maliye politikası; tamamen dar gelirlinin ve fukaranın sırtına bindirilen zamlara ayarlıdır. AKP Hükümeti, kendi beceriksizliğinin, kendi hatalarının ve kendi politikasızlığının bedelini vatandaşlarımıza ödetmektedir'' görüşünü savundu. 

Ekonominin, zamlarla ve vergilerle yönetilemeyeceğini kaydeden Adan, ''Sıcak parayla, özelleştirmelerle sadece günü kurtarabilirsiniz. Fakat gelecek kuşaklara ağır bedeller ödettirirsiniz'' ifadesini kullandı.   

Ekonomide yabancılaşmanın had safhaya ulaştığını ileri süren Adan, ''Finans kesimi kadar özel ve kamusal düzeylerde reel sektör de plansız bir şekilde uluslararası sermayenin eline geçmeye devam etmektedir. Buna karşılık üretici milli sermaye unsurları kendi başının çaresine bakmaya zorlanarak krize kurban edilmiş durumdadır. Türkiye'nin uzun yıllar boyunca yüksek enflasyon, yoksulluk, fukaralık pahasına ürettiği milli sermaye değerleri, iktidar tarafından özeleştirilmekte, yalancı baharın sahte güneşi olarak kullanılmaktadır'' iddiasında bulundu. 


11 yıl önce