|

MHP'li Adan: Terör siyasallaşıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, ''Terör örgütüyle görüşmeler Türk devlet geleneğinde yoktur'' dedi.

Aa
00:00 - 16/01/2013 الأربعاء
Güncelleme: 19:22 - 16/01/2013 الأربعاء
Yeni Şafak
MHP'li Adan: Terör siyasallaşıyor
MHP'li Adan: Terör siyasallaşıyor

Adan, partisinin il başkanlığında, MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu ve Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ile düzenlendiği basın toplantısında, Abdullah Öcalan'ı siyasallaştıran bir sürecin başladığını iddia etti.

AK Parti'nin iktidarı sıfır terörle aldığını ileri süren Adan, şunları kaydetti:

''Terör örgütüyle görüşmeler Türk devlet geleneğinde yoktur. Şimdi dağın eteklerinde eli silahlı terör örgütünün lideriyle pazarlık yapılmakta. Bütün yaşanan süreçler ayrılıkçı, ırkçı ve bölücü bir hareketin Türkiye'de güçlenmesine vesile oluyor. Paris'te eli silahlı fotoğrafı olan, üniformalı PKK kurucusu öldürülüyor. Bu ölüm hadisesinden dolayı Türkiye'de hiçbir kurum, devlet muhatap olmaması gerekirken Türkiye zorla muhatap ettiriliyor. O PKK'lı Türkiye'de siyasallaştırılıyor. Adeta yalvarırcasına, onlara bir olay hadise olmaması için pazarlıklar kuruluyor.''

Türk devletinin ''silahlı terör örgütünün nefesini kesecek güçte'' olduğunu ifade eden Adan, ''Ama bu hükümet eli silahlı terör örgütüyle görüşerek PKK'yı siyasallaştırmaya devam ediyor. Milletimiz buna fırsat vermeyecektir'' diye konuştu.

Paris'te 3 kadının öldürülmesi

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazelerinin İstanbul'a getirilmesiyle ilgili soru üzerine Adan, terör örgütü PKK içinde haraç toplayan eroin ticareti yapan bir grubun olduğunu belirtti.

''Ayrıca Türkiye'nin birliğine ve beraberliği kasteden ülkeler için tetik çeken bir PKK var'' diye konuşan Adan, şöyle devam etti:

''Şu Fransa'da öldürülenler kadar, hiçbir şehidimiz bu kadar canlı tutulmadı. Burada bir istismar var. O öldürülenlerin fotoğraflarını görüyoruz. Terör örgütlerinin mensuplarının birbirine yönelik de geçmişte çok ciddi mücadeleler var. Bu örgütün Paris'in en güzel caddesinde, hangi paralarla, hangi imkanlarla o bürolar tutuluyor, bu dağlarda gezenlerin masrafları nereden geliyor? Haraç toplayan bir PKK var, bunun lideri de Abdullah Öcalan. Bir terörist başının himayesiyle Türkiye'nin birliğini filan koruyamazsınız. Paris'teki şebeke, cinayet örgütüdür, hepsi birbirini çok iyi tanımaktadır, Abdullah Öcalan ile de irtibatları vardır. Bu terör örgütün nerede birbirini vuracakları, hangi zalimliği yapacağını kestirmek mümkün değildir. Ancak eninde sonunda bunlar Türk adliyesinde hesap verecekler. Bu kadar ihanet bedelsiz olur mu?''

TTK'daki iş kazası

Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında özel bir firmanın galeri açma işi sırasında meydana gelen iş kazasıyla ilgili yüklenici firmanın MHP ile ilişkilendirilmesine yönelik soru üzerine Adan, şunları söyledi:

''Örneğin ben Celal Adan olarak kendi hayatımı devam ettirirken bir işim var. Benim işimle MHP'nin bir ilişkisinin kurulması doğru değil. MHP'nin genel başkan yardımcısının eşi bu ocağı çalıştırmaktadır. Bu ocak da 9 yıldır çalıştırılıyor. Dolayısıyla bu ocakta çalışma şartlarını düzenleyen sistem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı denetimi altında. Burada sorumlu tutulması gereken Enerji Bakanlığıdır, orayı denetleyen mekanizmalardır. O işletmenin MHP, CHP ve AKP'li olması bizi bağlamaz. Orada 8 vatandaşımız şehit olmuştur, onların acılarını paylaşıyoruz. Hukuki prosedür devam ediyor, suçlu mutlaka cezalandırılmalıdır. ''

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu da İmralı ile görüşmelerin sıradanlaştırılarak sahte bir kamuoyu yaratıldığını ileri sürdü.

Başesgioğlu, muhataplık ve müzakere konusunda terör örgütünün istediğini aldığını savundu.


٪d سنوات قبل