|

MHP'li Topcu'dan YÖK'e ve Milli Eğitim Bakanı'na çağrı

MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topcu, üniversite sınavında baraja takılan öğrencilerle ilgi mağduriyetin devam ettiğini belirterek, YÖK'e ve Milli Eğitim Bakanı'na 'Gelin bu yanlıştan dönün ve barajı 165'e düşürün' diye seslendi.

Aa
00:00 - 3/08/2012 Cuma
Güncelleme: 12:22 - 3/08/2012 Cuma
Yeni Şafak
MHP'li Topcu'dan YÖK'e ve Milli Eğitim Bakanı'na ç
MHP'li Topcu'dan YÖK'e ve Milli Eğitim Bakanı'na ç

Topcu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, üniversite giriş sınavında baraj altında kalan öğrencilerin durumuna değindi. 

LYS'de sıfır çeken öğrencilerin vebalının kimde olduğunu soran Topcu, 'Sayın Bakan, sıfır çeken adayların günahını kime atacaksınız, sizden önceki AKP Hükümetinin Milli Eğitim Bakanlarına mı yoksa AKP Hükümetlerine mi? Kimi muhatap alacağız? 1 milyon 938 bin 165 aday öğrencinin girdiği sınavda adaylardan 189 bin 410 aday en az bir puan türünden sıfır puan aldı. Bu sonuca göre liselilerden onda biri sıfır çekti' diye konuştu. 

'Benim çocuğum da baraj mağduru' diyen Topcu, yetkili konumdaki kişilerin bir çözüm bulmak yerine topu birbirlerine attığını savundu. Topcu, Hükümet yetkilileri ve ilgili bürokratlara seslenerek şunları söyledi: 

'LYS'de yüz binlerce insan baraja gömülünce sistem çorbaya döndü. Mağdurların sesini dinleyin. Gurur yapmayın. Gelin bu yanlıştan dönün ve barajı 165'e düşürün. Vakıf üniversitelerinin pek çok bölümünün yüzde 25-40 arası boş kalacağı tahmin edilmektedir. Sizin hatalarınızın yol açacağı bu maddi manevi kayıplara nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz? YÖK üyeleri ve YÖK Başkanı başka bir gezegendi mi yaşıyorlar ki üniversite girişte uyguladıkları saçma sapan sınav sisteminin ve kutsal barajlarının önüne durmuş cansiparane savunma yapıyorlar.'


12 yıl önce