|

MHP'li Vural: Tarzan zorda yetiş İsrail

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İsrail''den gelen özürde zamanlamanın dikkat çekici olduğunu belirterek, ''Tarzan zorda, yetiş İsrail. İsrail özrü zamanlaması itibariyle, Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde 4 parçalı Kürdistan''ı oluşturma konusunda AKP''ye verilen destekten öteye bir anlamı yoktur.'' dedi.

Cihan
00:00 - 25/03/2013 Pazartesi
Güncelleme: 15:12 - 25/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
MHP'li Vural: Tarzan zorda yetiş İsrail
MHP'li Vural: Tarzan zorda yetiş İsrail

Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İmralı görüşmelerini eleştiren Vural, ''Öcalan ile ameliyat masası kurmuşlar, milleti kesiyorlar devleti biçiyorlar. Silahlı direniş sürecinden demokratik siyaset sürecine kapı açılıyor diyerek, silahlı bir zaferi siyaset ile taçlandıracağını söylüyorsun. Şimdi bende ey Başbakan sana söylüyorum. Sınırların ötesine çekilmekle süreç başlar diyordun. Ne süreci? Silahları bırakıyorlarsa, ondan sonra ne olacak? Bırakıyorlarsa bıraktılar, tamam. Ondan sonra ne süreci? Demek ki silahların bırakılması, geriye çekilmesi sadece göz boyacı bir taktik. Pazarlıkların üstüne silah bırakma çulunu serme modeli. Bunlar her şeyin üstüne çul seriyorlar. Şimdi de bütün bunlara İsrail çulunu seriyorlar. Geldiğimiz bu noktada demek ki bütün bunların ışığında süreç eğer sınır ötesine çekilmekle başlayacaksa, bu süreç nedir? Anlat diyoruz, Anlatmıyor. Ne vaat ettin, anlat. Bir de oradan, ben pazarlık yapar mıyım, diyor. Pazarlığın daniskasını yapıyorsun. Buna pazarlık bile denmez ya, teslimiyet. Bırakın pazarlığı, babasının terekesinden veriyor sanki milletimizin adını, şanını, cumhuriyeti, terör örgütü ile pazarlık yapıyor. Ana dilde seçmeli eğitimi, ana dilde mahkemelerde savunma dayatmalarını, BDP ile birlikte PKK''nın isteği üzerine getirmedin mi? 4. Yargı Paketi'ni KCK''lıları serbest bırakmak için getirmedin mi? Yeni anayasayı terörün uzantısı olan BDP ile yapacağını söylemedin mi? Demek ki sen Anayasayı bile İmralı ile PKK ile ve BDP ile müzakere edebiliyorsun. Şimdi kalkmış, bana inanın, diyorsun. Senin neyine inanacağız? Arkasında durduğun bir tek sözünü söyle. Sen İmralı''ya inanıyorsun, o da oradan anırıyor. Sen önce kime inanıyorsun? İmralı canisinin bu milleti tehdit etme cüretini nasıl verirsin?'' diye konuştu.

''TARZAN ZORDA, YETİŞ İSRAİL''

Vural konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsrail''den gelen özrün hatırlatılması üzerine Vural, ''Zamanlaması oldukça ilginç. Tarzan zorda, yetiş İsrail.'' ifadesini kullandı. Vural, ''İsrail özrü zamanlaması itibariye Büyük Ortadoğu projesi çerçevesinde 4 parçalı Kürdistan''ı oluşturma konusunda AKP''ye verilen destekten öteye bir anlamı yoktur.'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Başbakan Erdoğan''ın 'Barışa ulaşacağız diye çıldırdılar, kudurdular' diye ifadeleri oldu. Ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine Vural, ''Asıl kuduranlar bu ülkenin askerini, polisini öldürenler, mayın döşeyenler, Serap''ı yakanlar. Zannederim onlarla ilişkiye giren Başbakan önce kendisine baksın.'' şeklinde konuştu.

Vural, Akil Adamlar Komisyonu için sanatçı Kadir İnanır gibi isimlerin geçtiğinin hatırlatılması üzerine, ''Zaten kim inanır, diye soruyordu. Kadir İnanır.'' ifadesini kullandı.

11 yıl önce