|

MHP’lileri taşıyan midibüs devrildi

Bartın’daki MHP teşkilatını Ankara’daki istişare toplantısına götüren midibüs yağışlı yolda kontrolden çıkarak devrildi. Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve il başkanlığında görevli Murat Sevilmiş hayatını kaybetti. Belediye Başkanı Cemal Akın ile MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik’in aralarında olduğu 19 kişi yaralandı.

Haber Merkezi
00:18 - 4/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 00:22 - 4/10/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Bartın'da meydana gelen kazada iki kişi hayatını kaybetti.
Bartın'da meydana gelen kazada iki kişi hayatını kaybetti.

Bartın’da midibüsün devrilmesi sonucu Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve bir kişi öldü, 19 kişi yaralandı. Bartın-Ankara kara yolunda MHP Bölge İstişare Toplantısı’na katılmak için Ankara’ya giden Ramazan Duduoğlu idaresindeki 74 AJ 900 plakalı midibüs, Esenyurt mevkisinde kontrolden çıkarak devrildi.

MİDİBÜS YOLDAN ÇIKTI

Kaza yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kazada Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve il başkanlığında görevli Murat Sevilmiş hayatını kaybetti. Yaralanan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, İl Teşkilatı’nda görevli Turgut Makaracı, Türkan Kaplan, Kemal Özay, Arzu Altıntop, Aydın Gün, Cavidan Köroğlu, Kadriye Aygün, Ahmet Yılmaz, Nevzat Çevik, Mustafa Balcı, Sadettin Yıldız, Nevzat Çelik, Perihan, Serkan ve Sevcan Üre ile şoför Duduoğlu, ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavileri süren yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu, Belediye Başkanı Cemal Akın’ın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.


BAŞKANIN DURUMU İYİ

Bartın Valisi Sinan Güner, diğer yaralıları ziyaret ederek “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Güner, ziyaret sonrası gazetecilere, araçta 21 kişinin bulunduğunu, 2 kişinin vefat ettiğini söyledi. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu belirten Güner, şunları söyledi. “Sabah dün saat 07.45 sıralarında bu haber geldi. Belediye başkanımızın durumu iyi, tıbbi tedavisi yapılıyor.” Öte yandan, kazayı haber alır almaz gelen yaralı yakınları ve partililer nedeniyle Bartın Devlet Hastanesi önünde yoğunluk oluştu.

ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile telefonda görüşerek, MHP Bartın teşkilatını taşıyan aracın kaza yapması sonucu hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazada yaralananlara da şifa temennisinde bulundu.

#MHP
#Bartın
#Trafik Kazası
#Ahmet Kömeç
#Murat Sevilmiş
3 yıl önce