|

Midyat'a yakışan festival

Midyat Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali, davul zurna ve kemençe eşliğinde yapılan yürüyüş ile başladı. AK Parti MKYK üyesi Miroğlu, “Bu kadar acı ve zulüm varken gerçekleştirilen bu festival geleceğe dair umutları güçlendirdi” dedi.

Yeni Şafak
13:02 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:14 - 15/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Festival, Gümüşçüler Çarşısı’ndan kutlama alanına yapılan yürüyüş ile başladı.
Festival, Gümüşçüler Çarşısı’ndan kutlama alanına yapılan yürüyüş ile başladı.

Mardin’in Midyat ilçesinde ‘1. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali’ başladı. Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin’in talimatıyla, ilçenin kültür, sanat, yaşam, yemek, el sanatları ile tarihi mekanlarının tanıtılması amacıyla düzenlenen festival davul zurna ve kemençe eşliğinde Gümüşçüler Çarşısı’ndan festival alanına yapılan yürüyüş ile başladı.

AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, festivalinin açılışında, bu kadar acı ve zulüm varken, Midyat’ta böylesi bir festivalin yapılıyor olmasının geleceğe dair umutları güçlendirdiğini söyledi.

İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik de miladi 640 yılından itibaren Midyat ve çevresinin İslam ile şereflendiğini, ilçenin Müslüman’ı, Yezidi’si, Süryani’si ile adeta bir olmuş bir memleket olduğunu belirtti.

"Dinlerin ve dillerin şehri Midyat"

Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Erik Weststrate de “Türkiye’de ilk öğrendiğim şey, ‘Adın ne, nerelisin?’. Türkiye’de çok önemli bir soru. Dinlerin ve dillerin şehri Midyat’ta bulunduğum için mutluyum” ifadelerini kullandı. Festivale, Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, ve davetliler katıldı.

#Mardin
#Midyat
#Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali
5 yıl önce