|

Millete umut olabilecek siyasal duruşa ihtiyaç var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Trabzon Milletvekili Koray Aydın, genel başkanlığa suskun kalmamak için aday olduğunu belirterek, ''Bu millete umut olabilecek, umut olduğu için insanların toplanma merkezi haline gelecek bir siyasal duruşa ihtiyaç var. Biz çıkış arıyoruz. Suskun kalmak istemiyoruz.'' dedi.

Cihan
00:00 - 14/10/2012 Sunday
Güncelleme: 20:39 - 14/10/2012 Sunday
Yeni Şafak
Millete umut olabilecek siyasal duruşa ihtiyaç var
Millete umut olabilecek siyasal duruşa ihtiyaç var

MHP'nin 4 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek genel kurul seçimlerinde Devlet Bahçeli''nin karşısına rakip olan genel başkan adayı Koray Aydın, Balıkesir''de partililerle bir araya geldi. Balıkesir''e yaklaşık 100 araçlık konvoyla gelen Aydın, tarihi Zağnos Paşa Cami''nde ikindi namazının kazasını kıldıktan sonra MHP İl Başkanlığı binasına yürüyerek gitti. Koray Aydın'ı, partiye gelişinde MHP İl Başkanı Mehmet Duran karşıladı.

Koray Aydın, burada yaptığı açıklamada, MHP'yi iktidara taşımak için yola çıktığını ve adaylık sürecinin hareket haline dönüşmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Aydın, Manisa''dan sonra Balıkesir''de gördüğü tablonun kendisini çok etkilediğini belirterek, heyecanın 4 Kasım'da yapılacak MHP Büyük Kongresi'ne de yansıyacağına inandığını kaydetti.

Büyük kurultaylarının partilerin geleceği ile ilgili kararların alındığı geçmişin ve dünün sorgulanarak ileriye dönük hedeflerin belirlendiği süreçler olduğunu dile getiren Aydın, bunun yaşanan kongre sürecinde MHP''nin olumlu yönde etkilenmesini, iktidar hedefleyen yapıya yönelen önemli bir adım olması gerektiğine işaret etti.

Konuşmasında iktidarı hedef alan MHP''nin Genel Başkan Adayı Koray Aydın Türkiye''nin çok kötü yönetildiğini iddia ederek iktidarın iç ve dış sorunların yanı sıra ekonomik yönden sınıfta kaldığını söyledi.

İsim vermeden rakibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Aydın, 3 seçimdir oylarını arttıran iktidar partisiyle karşı karşıya olduklarını anlatarak muhalefet partileri olarak kendilerinin de içinde bulundukları duruma bakmak zorunda olduklarını hatırlattı.

Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Ne yapıyoruz nerede hatalarımız var. Eksikliklerimizi ortaya koyacak bir iradeyi ortaya koyarken, geleceğimizle ilgili kararlar almak zorunda olduğumuzu aklımızdan çıkarmayalım. Siyaset bunu kaldırmıyor. Siyaset şu andaki yapılış biçimiyle bu mevcut iktidarın halkı baskılayan zorba ceberut anlayışı ile bu millete umut olabilecek, umut olduğu için insanların toplanma merkezi haline gelecek bir siyasal duruşa ihtiyaç var. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Siyasetin temelinde laf vardır. Lafını iyi kullanan, halkın arasında dolandıran, o laf konusunda halkı taraf haline dönüştürenler başarılı olabiliyor. Bu şekilde yapılan siyasetin bir de toplumsal muhalefet boyutu oluşturulduğunda o zaman yeni bir alternatif çıkıyor demektir. Toplumsal muhalefetten anladığımız halkın yaşadığı temel problemlerle karşı karşıya kaldığı haksızlıklarda halkının yanında olan, onunla dertlenen onunla el teması yüz teması yapan ona dokunan, onunla birlikte olan onu anlamaya çalışan, ona varlığını hissettiren ve yarın o problemleri çözebilecek bir iradesi olduğunu ona söyleyen yapıda olmalı.''

Türkiye''nin temel meselelerindeki çözüm odaklı fikirlerini insanlara aktarırken enerjisiyle, isteği ve coşkusuyla hissettiren bir yapıya ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Aydın, ''Çünkü şu anda Türkiye''nin'' içinde bulunduğu şartlar bizi böyle bir arayışa itiyor buna mecburuz. Çünkü pazarlık masasında pay edilmeye çalışılan bir Türkiye var. Ekonomik meselelerle dar boğaza itilerek yarın bunlar üzerinden sıkıştırılacak bir Türkiye tablosu var. Böyle bir Türkiye tablosu bizi Milliyetçi Hareket Partisi''nde daha ideali, daha güzeli mükemmeli aramaya itiyor. Yola çıkış amacımız yapmaya çalıştığımızın özeti budur.'' diye konuştu.

12 years ago