|

Milletvekillerinin bürokrasi isyanı

İktidar ve muhalefet milletvekilleri, bürokratların, telefonlarına çıkmamasından şikayetçi. AK Partili Sali, "Muhatabımız artık sekreterler oldu" derken, CHP'li Kaptan tepkisini bir fıkrayla dile getirdi.

Yeni Şafak
01:00 - 2/11/2003 Pazar
Güncelleme: 09:55 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

SAMİ GÖKÇE ANKARA

Milletvekilleri, telefonlarına çıkmayan bürokratları bütçe görüşmelerinde gündeme getirerdiler.

Milletvekili seçilmeden önce kendisi de üst düzey bir bürokrat olan AK Parti Balıkesir milletvekili Ali Osman Sali, Başbakanlık bütçesinin görüşüldüğü Plan-Bütçe Komisyonu'nda konuyu gündeme taşıdı. Sali, telefonla aradığı üst düzey bürokratlardan hiç birine ulaşamadığını, devamlı "toplantıda" yanıtı aldığını belirterek, "Ben de devlet memurluğu yaptım. Bu işleri iyi bilirim. Ne zaman bir üst düzey bürokrat arasam, sekreter bana 'toplantıda efendim' diyor. Bürokraside hiç bir dönem bu kadar toplantı olmamıştı" dedi.

CHP'den fıkralı destek

Ali Osman Sali'ye CHP'li milletvekillerinden de destek geldi. CHP Antalya milletvekili Osman Kaptan, bürokratların "toplantı" alışkanlıklarını bir fıkrayla eleştirdi. Milletvekili ve bürokratlarla birlikte Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın da katılarak güldüğü fıkra şöyle: Komşu ülkelerden birisi, "Türkiye'de kamu yönetimi reformu yapılıyormuş. Onların ABD ve AB ile ilişkileri iyi. Bize de faydası olur. Bir heyet gönderelim de çalışmaları inceleyelim" demişler. Heyet Türkiye'ye gelip gerekli incelemeyi yapmış. Ülkelerine döndüklerinde kısa bir rapor yazıp başbakana sunmuşlar. Raporda şunlar yazılıymış:

1- Yevmel brifing (Her gün toplantı),

2- Mevzulen tahrirat (Boş yazışmalar),

3- Harfiyen itaat (Tam itaat),

4- Mafiş icraat... (İcraat sıfır).


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce