|

Milli dağcı Fındık, K2'ye tırmanmak için yola çıktı

Aa
00:00 - 21/06/2012 Perşembe
Güncelleme: 01:59 - 21/06/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Milli dağcı Fındık,  K2'ye tırmanmak  için yola çı
Milli dağcı Fındık, K2'ye tırmanmak için yola çı

Milli dağcı Tunç Fındık, dünyanın en zorlu dağı olarak gösterilen K2 dağına tırmanmak üzere Pakistan'a gitti.THY'nin tarifeli seferiyle Pakistan'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yapan Fındık, 'Dünyanın en yüksek ilk 8 zirvesine birden çıkmayı başarabilen tek Türk olarak dünyadaki sayılı dağcının arasına girmek için Pakistan'a gidiyorum' dedi. K2 dağının dünyanın en yüksek ikinci dağı ve Everest'ten çok daha zor ve daha tehlikeli bir dağ olduğunu kaydeden Fındık, 'Tırmanış 60 gün sürecek. Dünyada 8 bin metrenin üzerinde 14 tane dağ var. Hepsine çıkmak üzere bir projem var. Projemin adı '14x8000'. Bu da projenin 8'inci ayağı. Bu dağa benden önce Nasuh Mahruki tırmandı. Ben ikinci Türk dağcı olacağım' diye konuştu.

İNTERNETTEN ANLIK İZLENEBİLECEK

Pakistan-Çin sınırı üzerinde bulunan Karakurum sıradağlarındaki K2 dağı tırmanışına Pakistan'ın Baltistan eyaletindeki Skardu kasabasından başlayacak olan Fındık, Baltoro ve Godwin Austen buzulları üzerinde 7-8 gün yürüyecek. Fındık'ın K2 tırmanışı 'www.tuncfindiknerede.com' adresinden anlık olarak takip edilebilecek. Kişisel takip ve güvenlik cihazı ile internet haritaları üzerinden eş zamanlı olarak izlenebilecek tırmanışta Fındık, spot cihazını kullanarak bulunduğu noktanın koordinat bilgileri ile iyi olduğunu ya da problem yaşadığını da paylaşabilecek.

8 bin 611 metreye yükseklikteki K2, 'Dağların dağı' olarak da adlandırılıyor. 1954'ten bu yana sadece 302 kişi K'nin zirvesine ulaşabildi ve hayatını kaybeden sayısı ise 80 olarak biliniyor.



12 yıl önce