|

'Milli Görüş'e af

Ankara 2 No'lu DGM, kapatılan RP'nin Genel Başkan Yardımcısı Tekdal ile eski milletvekilleri Ceylan ve Çelik'in de yargılandığı Milli Görüş davasında, "erteleme" kararı verdi.

.
00:00 - 21/04/2001 Cumartesi
Güncelleme: 10:49 - 17/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
'Milli Görüş'e af
'Milli Görüş'e af

Ankara 2 No'lu DGM, kamuoyunda "Milli Görüş" davası olarak bilinen davada, kapatılan RP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tekdal ile eski milletvekilleri Hasan Hüseyin Ceylan ve İbrahim Halil Çelik'in de aralarında bulunduğu 25 sanık açısından davanın, 4616 sayılı şartla salıverilmeye ilişkin Yasa uyarınca kesin hükme bağlanmasının ertelenmesine karar verdi.

Mahkeme Başkanı Hüseyin Eken, 15 Mayıs 1999 tarihinde öldüğü anlaşılan sanık Adnan Demirtürk hakkındaki davanın düşürülmesine, bugüne kadar savunması alınamayan firardaki sanıklar RP eski milletvekili Şevki Yılmaz ile İmdat Kaya'nın dosyalarının ise ayrılmasına karar verildiğini bildirdi.

Tekdal: Demokrasi kazandı

Kapatılan RP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tekdal, kararı, "demokrasiyi güçlendiren, fikir ve düşünce özgürlüğüne destek veren" bir karar olarak değerlendirdi.

Tekdal, yaptığı yazılı açıklamada, "Milli Görüş davası ile ilgili olarak Ankara 2 Nolu DGM'ce verilmiş olan karar, demokrasiyi güçlendiren, fikir ve düşünce özgürlüğüne destek veren, hukukun üstünlüğüne dayalı ve ülkemizin esenliğine hizmet olacak bir karardır" dedi.

23 yıl önce