|

Milli test merkezi

Savunma sanayiinde yüksek teknoloji ürün üretimini arttıran Türkiye, hem üretilen hem de ithal edilen ürünlerin güvenliğini de milli imkânlarla test edecek.

Kıymet Sezer
04:00 - 21/10/2018 Pazar
Güncelleme: 02:27 - 21/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Savunma Sanayii Başkanlığı'na (SSB) destek hizmetleri sağlamak amacıyla SSİK kararıyla kurulan Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret (STM) A.Ş., yüksek teknoloji ürünlerin siber güvenliğini ölçecek test merkezi haline gelecek.

2019'DA FAALİYETE GEÇECEK

STM, 2 yıldır üzerinde çalıştığı ve yetkinlik kazandığı bu projede Bilişim Teknolojileri Güvenlik Değerlendirme ve Sertifikasyon Laboratuvarı’nı açmaya hazırlanıyor. 2019'un ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi beklenen laboratuvar, Türkiye’de üretilen savunma sanayii, siber güvenlik ve bilişim ürünlerinin güvenlik yapılarını ve özelliklerini olası tehditlere karşı test edecek. Süreci başarıyla geçen ürünlere sertifika verilecek.

ULUSLARARASI GEÇERLİLİK

Laboratuvarda, ürün geliştiricilerin ürettikleri güvenlik ürünleri için iddia ettikleri güvenlik özelliklerinin var olup olmadığı ve doğru çalışıp çalışmadığı test edilecek. Bu doğrultuda ürünlerin sağladığı özellikler güvenlik testlerinden geçirilerek doğrulanacak ve sonucunda sertifikalandırılacak. STM Bilişim Teknolojileri Güvenlik Değerlendirme ve Sertifikasyon Laboratuvarının vereceği sertifikalar uluslararası geçerlilikte olacak.

#Savunma Sanayi
#TSK
#​Milli test merkezi
6 yıl önce