|

Milyon dolarlık konut projesi!

Türkiye – Dünya Ticaret Köprüsü 2012 organizasyonunda Ürdün'ün gayrimenkul lideri firmasıyla Türkiye anlaşma sağladı! Firmanın sahibi, "''İmzaları attık. 3 ay içerisinde projemize start veriyoruz'' dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 29/11/2012 Thursday
Güncelleme: 15:43 - 29/11/2012 Thursday
Yeni Şafak
Milyon dolarlık konut projesi!
Milyon dolarlık konut projesi!

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türkiye – Dünya Ticaret Köprüsü 2012 organizasyonu ile 130 ülkeden 2.000''i aşkın iş insanını buluşturdu. Milyon dolarlık anlaşmaların sağlandığı organizasyon çerçevesinde Ürdünlü bir firma Türkiye''de 225 milyon dolarlık konut projesi için anlaşma sağladı. Proje üç ay içerisinde start alacak. 10 firmadan oluşan Faslı iş adamları ise 10 milyon dolarlık tekstil alımı gerçekleştirdi.

225 milyon dolarlık proje 3 ay içinde start alıyor

Yaptıkları ikili iş görüşmeleri ile ilgili bilgiler veren Ürdün''ün gayrimenkul lideri firmanın sahibi Hisham Al-Jamal, depolar, fabrikalar ve konutlar inşa ettiklerini belirtti. Büyük büyük dedesinin 1980 yılında Osmanlı İmparatorluğu için Güney Ürdün''de yer alan Kanaka şehrini yeniden inşa ettiğini hatırlatan Hisham Al-Jamal, Türkiye''de başlatılan ve 6.5 milyon konutun yapılacağı kentsel dönüşüm sürecini yakından izlediklerini belirtti.

Türkiye''nin özelikle şehir merkezlerinde 250 milyon dolara mal olacak konut projeleri inşa edeceklerini söyleyen Hisham Al-Jamal, ''İmzaları attık. 3 ay içerisinde projemize start veriyoruz'' dedi.

İtalya yerine Türkiye''yi tercih etti

New Pritting firmasının toplam 27.000 metrekarelik tesislerinde kumaş ve bayan pijaması üzerine işlemeler yapan örgü ve dokuma fabrikası bulunuyor. Faslı firmanın sahibi Mohammed Benjelou, ikili iş görüşmelerinde 1 milyon euro değerinde iki adet boya makinası satın aldıklarını açıkladı. Bir Türk boya firması ile bayilik anlaşması imzaladıklarını da belirten Mohammed Benjelou, ''2 milyon dolarlık boya satın alma garantisi veren Türk firması, bunun yanı sıra firmamızın Türkiye temsilciliğini de yürütecek'' dedi. Yıllık 40 milyon dolarlık ciroya sahip olduklarını söyleyen Mohammed Benjelou, ''10 firmanın yer aldığı Fas iş insanları grubundan 8 firma iş anlaşması gerçekleştirdi. Faslı iş insanları toplam 10 milyon dolarlık iş bağlantısı gerçekleştirdi'' dedi. Makine alımı için İtalya ve Çin''de firmalarla bir araya geldiğini, ancak ticaret köprüsü organizasyonu bilgisini aldığı anda, yönünü Türkiye''ye çevirdiğini belirten Mohammed Benjelou, ''Türk ürünlerinin kalitesi tartışılmaz. Son anda fikir değiştirerek Türkiye''ye geldiğim için çok şanslıyım'' dedi.


Türk markaları Güney Afrika AVM''lerinde satılacak


Masin Gitage Group of Companies firması ise Güney Afrika bölgesinin ilk siyasi AVM''lerinin sahibi. Firmanın yetkilisi Lesley Nkuna, 30 yıl önce kurulan şirketlerinin Güney Afrika bölgesinde 9 tane AVM''ye sahip olduğunu belirtti. Lesley Nkuna, ''4 milyonluk siyah ırkın en yoğun olduğu bölge Güney Afrika''dır. Yaklaşık 12 milyon dolara mal olan her bir AVM''de tekstil ürünlerinin satışını gerçekleştiriyoruz. Türkiye''deki tekstil firmalarının ürünlerini kendi markamızla açmaya başlayacağımız mağazalarımızda satışa sunacağız'' dedi. Demokratik Kongolu Bebe Benie firması ise ticaret köprüsü organizasyonuna ikinci kez katılıyor. Geçen yıl inşaat malzemeleri için gelen firma, bu kez bayan ve çocuk giysileri ile ilgili alım yapmak için katılım sağladı. Türk ürünlerinin Çin ürünlerinden oldukça üstün olduğunu belirten firma sahibi Bebe Sula, ''Afrika ülkelerinin alım gücü düşük. Türk firmaları fiyatlarda biraz daha indirim yaparsa, Afrika pazarının tamamını kazanır'' dedi.


11 years ago