|

Mimar Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla katleden cani için istenen ceza belli oldu

Samuray kılıçlı vahşet olarak bilinen ve Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayet ile ilgili iddianame hazırlandı. Ataşehir'de mimar Başak Cengiz'i sokak ortasında samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz hakkında 3 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

12:59 - 29/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 13:45 - 29/12/2021 Çarşamba
DHA
Katil Can Göktuğ Boz ve Başak Cengiz
Katil Can Göktuğ Boz ve Başak Cengiz

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca mimar olarak çalışan Başak Cengiz'in 11 Kasım'da yolda yürürken hiç tanımadığı Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla saldırıya uğrayarak öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.


Savcılığın hazırladığı iddianamede tutuklu şüpheli Can Göktuğ Boz hakkında
“Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme"
,
"Silahla tehdit"
ve
"Yasak bıçaklar ve diğer aletleri vahim miktarda bulundurma"
suçundan
ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası
istemiyle iddianame hazırlandı.

Hazırlanan iddianame Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianame kabul edilirse tutuklu şüpheli Boz, hakim karşısına çıkacak.




SAMURAY KILIÇLI VAHŞET


Olay 11 Kasım'da Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Karanfil Sokak üzerindeki lüks sitenin önünde akşam saat 19.00 sıralarında meydana geldi.

Bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz, yolda yürürken elinde samuray kılıcı bulunan Can Göktuğ Boz'un saldırısına uğradı.

Görgü şahitlerinin ifadelerine göre şüpheli şahıs, hiçbir şey söylemeden elindeki 75 santimetre uzunluğundaki samuray kılıcını Cengiz'e peş peşe saplamaya başladı. Genç kızı yerde hareketsiz kalana kadar bıçaklamaya devam eden şüpheli, daha sonra elindeki kılıçla olay yerinden yaya olarak uzaklaştı.


Olayda hayatını kaybeden Başak Cengiz'in Ankara'da ikamet ettiği, geçici görevle İstanbul'da bir inşaat firmasında görevlendirildiği bu olaya kurban gitmese görevini tamamlayıp cumartesi günü evine döneceği öğrenildi.

Polis ekipleri olaya ilişkin şüpheli Can Göktuğ Boz'u gözaltına aldı.


  • Samuray kılıcı ile dehşet saçan Can Göktuğ Boz, önce emniyette, sonra savcılıkta ardından da tutuklanması talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade verdi.

"ÖLDÜRECEĞİM BİR KADIN BEKLEDİM"

Cani katil ifadesinde,
"Çok canım sıkkındı. Bir kadını bıçaklamayı düşündüm. Evdeyken birini öldürmeyi planladım. Elime kılıcı alıp dışarı çıktım. Öldürebileceğim, bana direnemeyen birinin, bir kadının geçmesini bekledim. Karşıma o çıktı, öldürdüm"
dedi.

  • Şüphelinin evinde yapılan aramada ise 15 kılıç ve bıçak ele geçirildi. Ele geçirilen kılıçlar arasında olayda kullanılan samuray kılıcının da bulunduğu öğrenildi.


CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Annesinin de avukatlığını yaptığı sorguda anne Necla Yomralıoğlu oğlunun akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia edip gözlem altına alınmasını istese de o cani 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve 'silahla tehdit' suçlarından tutuklandı.




#istanbul
#Ataşehir
#Başak Cengiz
#samuray
#cinayet
#kadın cinayeti
#son dakika
2 yıl önce