|

Minarede PKK esrarı

Diyarbakır Lice, Hazro ve Kocaköy’de PKK’nın dağ kadrosundan gelen teröristlere yardım eden 6 kişi gözaltına alındı. Lice ilçesine bağlı Yalaza köyünde caminin minaresine saklanmış bidonlarda 44 kg kubar, 187 kilogram toz olmak üzere toplam 231 kilogram esrar maddesi ele geçirildi.

Şahin Şen
04:00 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 03:29 - 16/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Ele geçirilen uyuşturucu
Ele geçirilen uyuşturucu

Diyarbakır'ın Lice, Hazro, Kocaköy ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen "Bayrak-111 Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kara-02 Müşterek Operasyonu" tamamlandı. Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando ve Polis Özel Hareket ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda dağ kadrosundan gelen teröristlere yardım yataklık eden 6 şüpheli gözaltına alındı. Hazro ilçesindeki Çitlibahçe köyünde güvenlik güçlerine ateş açılması üzerine çıkan çatışmada örgütün sözde amed eyalet halkla ilişkiler ve maliye sorumlusu Hakkı Şiyar kod adlı Deniz Yüksel öldürüldüğü çatışmada jandarmaya ateş açan şüpheliler gözaltına alındı.


TERÖRİSTLER KAÇAMADI

  • Çatışma esnasında güvenlik güçlerine köydeki evlerden ateş açan şüphelilerden alınan kriminal örnekler sonucu 6 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Teröristlere yardım yataklık eden, dağ kadrosundan gelen teröristleri evlerinde gizleyen ve mühimmat desteği sağlayan köylüler, güvenlik güçlerine de ateş açmıştı. Jandarmaya ateş açanlar arasında olan M.T., cinayetten aranan Y.T. ve H.T., terör örgütü propagandası yapmaktan aranan F.T. ve R.T. İle uyuşturucu madde satan M.Ö. kaçmaya çalışırken yakalandı.

MİNAREYE GİZLEMİŞLER

Lice ilçesinde arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ise bir caminin minaresinde yaptığı aramada terör örgütüne ait çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirdi. Minareye gizlenmiş variller içerisinde 44 kilogram kubar ve 187 kilogram toz olmak üzere 231 kilogram esrar ele geçirildi.

#Diyarbakır
#PKK
#Cami
#Minare
#Lice
#Esrar
5 yıl önce