|

Minik eller okulu kuş evleriyle donattı

Kilis’te ana sınıfı öğrencilerinin, el emeğiyle hazırladığı rengarenk kuş evleri, itfaiyenin de yardımıyla okul binası ve bahçedeki ağaçlara yerleştirildi. ‘Evsiz Kuşumuz Kalmasın’ projesi kapsamında 20 günlük bir çalışmayla hazırlanan yuvalara, belirli aralıklarla yem takviyesi de yapılacak.

Yeni Şafak
04:00 - 14/01/2019 Monday
Güncelleme: 03:49 - 14/01/2019 Monday
Yeni Şafak
Öğrenciler kuşlar için rengarenk evler yaptı.
Öğrenciler kuşlar için rengarenk evler yaptı.

Kilis’te ana sınıfı öğrencileri, “Evsiz Kuşumuz Kalmasın” projesi kapsamında, soğuk kış günlerinde kuşlara destek olmak için hazırladıkları 23 kuş evini, okul binası ve bahçedeki ağaçlara yerleştirdi.

Yunus Emre İlkokulu “minik kalpler” ana sınıfı öğrencileri, öğretmen ve velilerinin desteğiyle kış mevsiminde kuşların barınma ve yem ihtiyacını gidermek için çalışma başlattı.
Projede yer alan her öğrenci, yaklaşık 20 günde kendi adına bir kuş evi hazırladı. Ahşaptan hazırlanan ve rengarenk boyanan kuş evleri, itfaiyenin yardımıyla okul binası ve bahçedeki ağaçlara yerleştirildi.
Vurur, kuş evlerinin, içerisine yem de konularak okul binası ve bahçedeki ağaçlara yerleştirildiğini ifade ederek, “
Bu proje ile çocuklarımızın el ve kas becerilerini geliştirdi. Çocuklar yaklaşık 20 günde heyecanla ve severek 23 kuş evini yaptılar. Bir canlıya yardım etmenin bilinci içerisinde hareket ettiler
” diye konuştu.
  • Velilerden Emine Delikeloğlu da sınıf öğretmeninden gelen proje teklifi karşısında çok sevindiğini belirterek, “
    Böyle faydalı bir işte yer aldığım için mutluyum. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak adına güzel bir iş olduğunu düşünüyorum
    ” dedi.

Öğrencilerden Aslı Sude Özçil, kuş evlerini yerlerine astıkları için mutlu olduğunu belirterek, “Çok mutlu olduk. Artık kuşlarımız üşümeyecek, soğuk havalarda yuvalarında yatacaklar” diye konuştu.

#Kilis
#Aslı Sude Özçil
5 years ago