|

Minik kızın gözyaşları artık dinsin

Henüz 2.5 yaşındaki Aysu, kanser yüzünden bir yıldır tedavi görüyor. Çektiği acılar nedeniyle gözyaşı hiç dinmeyen Aysu için doktorlar umutlu. İnşaat işçisi baba kızının gözyaşını artık dindirmek istiyor.

Aa
00:00 - 5/03/2008 Çarşamba
Güncelleme: 01:46 - 5/03/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Minik kızın gözyaşları artık dinsin
Minik kızın gözyaşları artık dinsin

Samsun'un Ondokuz Mayıs İlçesi'nde oturan Dursune- Halil İbrahim Küçük çiftinin tek çocuğu olan 2.5 yaşındaki Aysu, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 1 yıldır kemoterapi tedavisi görüyor. Çektiği acılar nedeniyle gözyaşı hiç dinmeyen Aysu için doktorlar, "Tedaviye olumlu yanıt verdi, umutluyuz" dedi. Mevsimlik inşaat ustası olan baba Halil İbrahim Küçük, "Yeşil kartımızla tedaviyi yaptırıyor, 20 günde bir kızımı kemoterapi için hastaneye götürüyorum. Onun gözyaşı yüreğime kurşun gibi saplanıyor" diye konuştu. Muşta Mahallesi'nde kirasi 60 YTL olan küçük bir evde oturan Küçük Ailesi'nin mutlulukları tek çocukları olan kızlarının yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle çaresizliğe dönüştü. Küçük, Aysu'nun vücundaki kütlenin kötü huylu kanser kütlesi olduğunu öğrendiklerinde yıkıldığını dile getirdi..

MASRA BELİMİ BÜKTÜ

Küçük, yaşadıklarını da şöyle anlattı: "Kemoterap sonrası bazen kan değerleri çok düşüyor. O yüzden çok acı çekiyor. Bir hafta hastanede kalıyor. Alıp eve götürüyoruz. Birden fenalaşıyor, tekrar hastaneye taşınıyoruz. Ben İstanbul, Bursa gibi illerde inşaatlarda çalışıyorum. Sürekli bir iş bulamadığımdan bu sıkıntıya katlanıyorum. Ancak biriktirdiğim tüm paramı kızımın hastaneye gidiş gelişlerinde ihtiyaçları peşinde harcadım. Devlet yeşil kartımızla kızımı tedavi ediyor. Ama diğer masrafları belimi büktü. Akrabalarım yardım ediyor ama nereye kadar? Kızım için sabit bir iş arıyorum. Onu yaşatmak için herşeyi yaparım."



16 yıl önce