|

Miray bebeği katleden PKK'dır

Başbakan Davutoğlu terör örgütü PKK'ya sert tepki göstererek, "Miray bebeği ve dedesini katleden bunlar" dedi.

Yeni Şafak
22:23 - 30/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:30 - 30/12/2015 Çarşamba
Diğer

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV'de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.



Başbakan Davutoğlu'nun konuşmalarından satır başları:



"Temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmadığı, güçlerin tekelleşmediği, halkın onayını almamış hiçbir mekanizmanın onaylanmadığı bir anayasa arzuluyoruz. Bizim 200 yıllık bir parlamenter geçmişinde hiçbir zaman gerçek parlamenter sistemi uygulayamadık. Tabuları kenara koyalım. Siz de teklifinizi koyun biz de koyalım ve tartışalım. 12 Eylül'ü rafa kaldıran bir anayasa yapalım. Ondan daha büyük bir miras bırakılabilir mi? Bu hepimiz için bir şereftir.



Kılıçdaroğlu ile Başkanlık modeli üzerine görüştük. Muhalefet lideri olarak da istenebilir Başkanlık modeli. Tartışmayı Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden yapmayız.



HDP'nin tavrı

HDP tavırlarını değiştirsin, samimi olsun. Üslup değişmeli. Moskova'da farklı konuşup, Türkiye üzerinde operasyon yapmayı planlıyorlarsa konuşacak zeminimiz olmaz. Olumlu bir tavır görelim. Tavırlarını değiştirsinler, samimi olsunlar,Türkiyeli olduklarını göstersinler. Miray bebeği ve dedesini katleden bunlar.



PKK, Devlet Hastanesi'ne roket atıyor ve facia olsun istiyor. 7 Haziran'da Türkiye'nin zaafa düştüğünü sandılar. Yeni dönem, şans verelim diye randevu talep ettim. Muhatabımda samimiyet ve ciddiyet ararım. Size oy verenlere saygımdan görüşmek istedim.



HDP yol ayrımında ama hala farkında değiller. Tavırlarını değiştirsinler, samimi olsunlar. Olumlu bir açıklama görelim. Önce terör hendeklerine karşıyız desinler.



(Operasyonlar ne zaman bitecek?) Sivil halkın arasına karışma yöntemini deniyorlar. Bütün sokakların tek tek temizlenmesi gerekiyor. Önemli ölçüde ilerleme sağlandı.



Büyükşehir yasasındaki aksayan hususları yeniden gözden geçiririz.



Hendekler barikatlar kalkacak. Bu ülkenin kaderini kimsenin insafına terk etmeyiz. Kimse milletvekili zırhına sarılıp suç işleme hakkına sahip değil. HDP, çeki düzen versin. Gündüz barış, gece terörle işbirliği olmaz. HDP siyasi parti mi, terör örgütünün uzantısı mı?



Suriye'deki gelişmeler

Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden her hususta tedbirimizi alırız.



(İsrail) Tazminatta prensip noktasına gelindi. Gazze'ye dönük ambargoların kaldırılması konusunda müzakere süreci var.



(Başika) Gönderilen birliğin görevi eğitimcileri korumak. Askeri gereklilik neyse ona göre karar alınır. Bağdat'ın gücü varsa DEAŞ'a karşı kullanmalı.



ODTÜ'te mescit

Cuma günü namaz toplu kılınır. ODTÜ şehir merkezinde olmadığı için böyle bir durum yaşandı.



Üniversitelerde ibadethane olması laikliğe aykırı değildir. Ama 'ODTÜ bizim kalemiz' tutumu içine girilirse olmaz."


#​Başbakan Ahmet Davutoğlu
#NTV
#ropörtaj
8 yıl önce