|

MiT 4 PKK’lıyı Sincar’da paketledi

MİT, Suriye Sincar’da PKK’ya yönelik yürüttüğü operasyon çerçevesinde 4 PYD üyesi teröristi yakalayıp Türkiye’ye getirdi. Teröristler V.K., M.K., A.Ö. ve K.İ.’nin terör örgütü PKK'nın Suriye yapılanması PYD içinde silahlı eğitim gördüğü ve Gara ile Haftanin’de TSK’ya yönelik eylemlerde aktif olarak yer aldığı belirlendi.

Haber Merkezi
04:00 - 23/04/2019 Salı
Güncelleme: 01:27 - 23/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Yakalanan teröristler.
Yakalanan teröristler.

Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yurt dışındaki terör örgütü PKK/KCK hedeflerine yönelik çalışmasıyla Sincar’da yakalanan 4 terörist, 18 Nisan’da Irak’tan Türkiye’ye getirilerek Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekiplerine teslim edildi. AA muhabirinin güvenlik güçlerinden edindiği bilgiye göre, yakalanan teröristler V.K. (34), M.K. (21), A.Ö. (20) ve K.İ. (16), terör örgütü PKK/KCK’nın Suriye yapılanması PYD/YPG içinde Suriye’de silahlı eğitim aldı.

GARA VE HAFTANİN’DE AKTİF YER ALMIŞLAR

Suriye ve Irak’ta faaliyet yürüten teröristlerin Irak Sincar alanına geçtikleri tespit edildi. Teröristlerden V.K’nin, 2010 yılında PKK/KCK’ya katıldığı, Irak’ın kuzeyindeki Gara ve Haftanin alanlarında Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik eylemlerde aktif yer aldığı, Sincar bölgesinde faaliyet gösterdiği belirlendi.

ENGELLİ ÇOCUĞA TECAVÜZ ETMİŞ

V.K’nin, geçen ay Sincar bölgesinde Ezidi ailenin 11 yaşındaki engelli çocuğuna tecavüz ettiği ve PKK/KCK’nın tecavüz olayını örtbas amacıyla örgüt mensubunu başka bir bölgede görevlendirdiği tespit edildi.

#​MİT
#Sincar
#PKK
#PYD
5 yıl önce