|

MİT kumpasına yeni ihraç

MİT tırlarının durdurulması skandalında rol alan FETÖ savcıları Aziz Takçı ve Özcan Şişman ikinci kez ihraç edildi. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), MİT’i hedef alan ve eylemlerini meşru göstermeye yönelik basında yer alan açıklamalarından dolayı Takçı ve Şişman’ın “görevi kötüye kullanma” suçundan ihracına karar verdi.

Osman Özgan
04:00 - 4/12/2018 Salı
Güncelleme: 02:33 - 4/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Türkiye'yi teröre destek veren ülke pozisyonuna düşürmek için MİT'e ait tırların usule ve yasaya aykırı olarak durdurulmasında rol alan FETÖ'cü savcılardan Aziz Takçı ve Özcan Şişman, 14 Ocak 2016 yılında ihraç edildi. Ayrıca Takçı ve Şişman, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs, devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçlarından da hala Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde yargılanıyor.

MİT'İ HEDEF GÖSTERDİ

HSK Genel Kurulu, Takçı ve Şişman hakkındaki diğer disiplin dosyalarını da karara bağlıyor. HSK müfettişlerince 2013 yılında meydana gelen 53 vatandaşın yaşamını yitirdiği Reyhanlı patlaması soruşturmasını yürüten ve yine MİT tırlarında arama yapmaya çalışan Özcan Şişman ile Aziz Takçı'nın, başta FETÖ yayın organları olmak üzere birçok gazetede yer alan açıklamaları ve cezaevinden gönderdiği mektuplar raporlaştırıldı. O dönemki eylemlerini meşru göstermeye çalıştığı görülen Takçı ve Şişman'ın, özellikle MİT'i hedef göstermeye çalışan açıklamaları dikkat çekti.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇUNDAN YARGILANACAK

HSK Genel Kurulu, söz konusu rapor üzerine Takçı ve Şişman hakkında yargılama izni verdi. Bu karar üzerine Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca Takçı ve Şişman hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan iddianame düzenlendi ve Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame, daha sonra da Yargıtay'a gönderildi. Böylece Takçı ve Şişman, söz konusu suç yönünden de yargı karşısına çıkacak. HSK Genel Kurulu, geçtiğimiz hafta yine Takçı ve Şişman hakkındaki dosyayı gündemine aldı. Kurul, aynı suç kapsamında Şişman ve Takçı hakkında bir kez daha ihraç kararı verdi. Kararda, FETÖ'cü savcıların eylemlerinin "Mesleğin şeref ve onurunu bozan veya mesleğe olan genel saygı ve güveni gideren nitelikte" olduğu vurgulandı.

#MİT Tırları
#FETÖ
5 yıl önce