|

MİT tırları ihanetinde düğüm Kılıçdaroğlu'nda çözülecek

MİT tırları davasında tutukluluğunun devamına karar verilen CHP'nin eski Milletvekili Eren Erdem'in mahkemede anlattıkları ve diğer tanıkların tutanaklara giren cümleleri, MİT tırları davasında yeni bir döneme kapı aralayabilir. Davaya konu görüntüleri Adana'ya gidip aldığını kabul eden Erdem, CHP tarafından finanse edilen Orta Sayfa isimli haber sitesine ilişkin detayları ve o dönemde Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğunu anlattı. Erdem'in anlattıkları, Kılıçdaroğlu'nun MİT tırları davasına ilişkin görüntüleri herkesten önce izlediği ve görüntülerin servis edilme sürecini bildiğini ortaya koyuyor.

Sertaç Aksan
12:33 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:27 - 12/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP'li eski vekil Eren Erdem.
CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP'li eski vekil Eren Erdem.

CHP eski Milletvekili Eren Erdem, FETÖ'cüler koordine ettiği MİT TIR'ları baskınıyla ilişkisi, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, gizli tanığı deşifre etmek ve soruşturmanın gizliliğini ihlal suçlarından yargılanmış ve mahkemece tutuklanmıştı.

Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey'in de aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılandığı davada, mahkeme heyeti, 2 Kasım'daki davada sanık Erdem'in tutukluluk halinin devamın karar vermişti.

FETÖ'cü Savcı Şişman ile görüştüğü iddiası

Türkiye’ye yönelik en büyük ihanet adımlarından biri olan MİT TIR’ları operasyonunu yürüten FETÖ’cü Savcı Özcan Şişman'ın da Erdem ile Adana'da görüştükleri iddia edildi.

  • Şişman o dönemde DEAŞ üzerine yürüttüğünü öne sürdüğü ve bazı kişileri MİT ile irtibatlı gösteren bir dosyaya bakıyordu. Şişman’ın söz konusu dosyasında olan ve 'gizli' ibaresi taşıyan belgeler, bizzat Kılıçdaroğlu’nun onayıyla Erdoğan Toprak tarafından finanse edildiği öne sürülen ve Eren Erdem tarafından yönetilen ortasayfa.com adlı bir internet sitesinde yayınlandı.

Kılıçdaroğlu henüz görüntüler ortada yokken 'izledim' demişti

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MİT tırları davasına dair görüntüler henüz ortada yokken, "Görüntüler var. Ben bu görüntüleri izledim" açıklamasıyla, Eren Erdem, FETÖ'cü savcılar ve kendisi arasındaki bağı bir anlamda itiraf etmişti.

Kılıçdaroğlu, görüntüleri izlediğini açıklamadan 3 gün önce, FETÖ’nün kapatılan Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni olan ve halen firari durumda bulunan Ekrem Dumanlı ile bir araya gelmişti.

Görüntülerin verildiği Red Hack grubu ABD istihbarat örgütünün şemsiyesinde

  • MİT tırlarına ilişkin görüntüler LazepeM isimli Twitter hesabından yayınlanmıştı. Bu hesabın kullanıcısı Tunay Şentürk idi. Şentürk’ün abisi de 1. sınıf emniyet müdürü olan ve daha sonra FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten ihraç edilen Mustafa Taner Şentürk idi.
  • Şentürk, Red Hack üzerinden o görüntüleri yayınlamıştı. Red Hack’in ABD’nin iç istihbarat örgütü FBI tarafından yakalanıp, ‘kendilerine çalışmaları’ karşılığında serbest bırakılan isimlerle iç içe olduğu biliniyor.

Devlet sırlarını ortaya saçtı 22 ay yatıp çıktı

LazepeM adlı hesabın kullanıcısı Tunay Şentürk’ün yargılanma süreci de dikkate değer.

Oklar Kılıçdaroğlu’nu gösteriyor

Devletin en mahrem sırlarını ifşa eden ve Türkiye’yi uluslararası arenada zor bir durumda bırakmak isteyen gruba hizmet eden Şentürk, 22 ay hapis yattıktan sonra serbest bırakılmıştı. Eren Erdem, duruşmada Şentürk’e MİT tırları davasına konu olan görüntüleri kendisinin verdiğini kabul etmişti.

Erdem’in son duruşmasında mahkeme heyeti bir sonraki duruşmaya Tunay Şentürk’ün de çağrılması kararını verdi.

  • Eren Erdem’in bir sonraki duruşmasında tüm bu gerçekler ve ortaya çıkacak yeni bilgilerle davanın yeni bir seyir kazanabileceği belirtiliyor.

Öyle ki MIT tırları davasına bir şekilde müdahil olan isimlerin hemen tamamının Kılıçdaroğlu ile doğrudan ya da dolaylı ilişkisi var. Tüm sürecin ortasında yer alan Erdem, Kılıçdaroğlu’nun o dönemli danışmanları arasında ve attığı adımların tamamının Genel Başkan’ın bilgisi/onayı dahlinde attığı üzerinde duruluyor.

#Eren Erdem
#Kemal Kılıçdaroğlu
#MİT Tırları davası
5 yıl önce