|

MİT’e sızma çalışma evinden

FETÖ’nün MİT’in de arasında bulunduğu devlet kurumlarına eleman sızdırmak için açılan çalışma evlerinde kaldığı belirlenen 12 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcılık 11 şüphelinin ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçu kapsamında cezalandırılması istedi. Mütalaada, “yeminli hırsızlar ve çukurlar sürüsü” ifadeleri yer aldı.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 18/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 02:01 - 18/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) MİT'in de arasında bulunduğu devlet kurumlarına eleman sızdırmak için açtığı çalışma evlerinde kaldığı gerekçesiyle haklarında dava açılan 12 sanığın yargılandığı davada mütalaa verildi. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada duruşma savcısı Mehmet İlker Durmaz, 11 sanığın ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçu kapsamında 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi. Gökmen Turgut isimli sanık hakkında ise beraat karar verilmesi talep edildi.

SOMUT DELİLE ULAŞILAMADI

Mütalaada, Turgut’un Bylock kullanıcısı olmadığı, gizli tanık beyanı dışında herhangi bir delile ulaşılamadığı anlatılırken, FETÖ ile iltisaklı herhangi bir sendika veya derneğe de üye olmadığı ifade edildi.

SÖMÜRÜDE UZMAN OLDULAR

Mütalaada “İnsanların dini duygularını istismar edip sömürmede uzman haline gelen FETÖ ve onun elebaşı, içerisinde 13-14 yaşında çocukların da bulunduğu milyonlarca gencin emeğini, umudunu, hayalini, geleceğini hak ve hukukunu gasp ettikleri soru çalma eylemine Kuranı ve yemini alet ederek istismarda sınır tanımadıklarını ve yeminli hırsız olduklarını ortaya koymaktadır” ifadeleri kullanıldı.

ÇUKURLAR SÜRÜSÜ

  • Mütalaada örgütün her yolu hak ve meşru gören, yalanı riyayı, takıyyeyi, kumpası, hırsızlığı ve ihaneti esas alan bir yöntem izlediğini” aktaran duruşma savcısı, “FETÖ devşirdiği mensuplarını bu sapkın yol ile vatanına, milletine, bayrağına hiçbir bağlılık ve aidiyet hissetmeyen, ‘Vatanı satmak suç değil' diyen, Türk Milletinin istiklaline kast eden, düşmanla işbirliği yapmak için kılıktan kılığa giren, Keşiş Pierre Lermit'in ihanet ordusuna asker olmak için binlercesi firar eden ruhsuzlar, yeminli hırsızlar ve çukurlar sürüsü haline getirmiştir” denildi. Hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen isimlerden bir tanesi de sanık Şahin İmre oldu. Şahin İmre’nin ‘Matematik’ ve ‘Kızılay’ kod isimli MİT çalışma evlerinden yetişerek MİT’e sızdığı ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kurumdan ihraç edildiği ifade edildi.
#FETÖ
#MİT
5 yıl önce